Σκοπιανό:Η απάντηση των μαθητών για τις καταλήψεις κι οι νέες «βόμβες» Ζάεφ

Οι δίγλωσσοι της Μακεδονίας απαντούν στον Ζάεφ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add star.gr on Google

Για "Μακεδόνες του Αιγαίου" και για "μακεδονική γλώσσα" που πρέπει να διδάσκεται στην Ελλάδα, έκανε λόγο για άλλη μια φορά ο Ζοράν Ζάεφ μιλώντας στο Σκοπιανό κοινοβούλιο.

Την ίδια ώρα το δικό τους μήνυμα στέλνουν μαθητές σχολείων της Βορείου Ελλάδος που αντιδρούν στην συμφωνία των Πρεσπών, σε όσους τους επικρίνουν ότι υποκινούνται από ακραίες ομάδες.

Οι μαθητές του γενικού λυκείου Λιμένα Θάσου, μέσω του site pronews, απάντησαν σε όσους τους κατηγόρησαν ότι στοιχίζονται πίσω από ακραίες απόψεις ταυτόσημες με αυτές της Χρυσής Αυγής, συμμετέχοντας στις μαθητικές κινητοποιήσεις για το μακεδονικό.

«Βόμβες» Ζάεφ για γλώσσα και μειονότητα

Ο Ζόραν Ζάεφ συνεχίζει το βιολί του. Σύμφωνα με σκοπιανά μέσα, μιλώντας στο κοινοβούλιο για τις συνταγματικές αλλαγές, είπε πως: «η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους και η «Μακεδονία» θα γίνει μέρος όλων των διεθνών οργανισμών και ότι με αυτήν τη συμφωνία υπάρχει η πιθανότητα η μακεδονική γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα»

Οι δίγλωσσοι της Μακεδονίας απαντούν στον Ζάεφ

Την απάντηση στον Σκοπιανό πρωθυπουργό δίνουν οι κάτοικοι στα δίγλωσσα χωριά της ορεινής Μακεδονίας με την ντοπιολαλιά τους, το ιδίωμα από βουλγαρικές, τουρκικές και ελληνικές λέξεις και που έχει τις ρίζες του στα μέσα του 18ου αιώνα.
Δισεπίλυτο σταυρόλεξο οι αλλαγές στα σκοπιανά βιβλία

To έργο της επιτροπής που έχει αναλάβει και από τις δυο πλευρές τις αλλαγές στα σχολικά βιβλία καθίσταται πιο δύσκολο. Ποσώ δε μάλλον όταν ο Σκοπιανός επικεφαλής προωθεί τον ιστορικό διαχωρισμό της Αρχαίας Μακεδονίας από την Ελλάδα.

Πριν από λίγο στο σκοπιανό κοινοβούλιο πέρασε η τροπολογία για αλλαγή του ονόματος της χώρας σε Βόρεια Μακεδονία.

 

 

 

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top