Πλανήτης Άρης: Οι πρώτες εικόνες χωρίς το προστατευτικό κάλυμμα του φακού!

Από το διαστημικό επιστημονικό σκάφος InSight της NASA

Πλανήτης Άρης: Οι Πρώτες Φωτογραφίες!

«Μαγεύουν» οι πρώτες φωτογραφίες από τον πλανήτη Άρη, χωρίς το προστατευτικό κάλυμμα του φακού!

Μια εβδομάδα σχεδόν μετά την άφιξη του διαστημικού επιστημονικού σκάφους InSight της NASA στον κόκκινο πλανήτη, δείχνει να έχει εγκλιματιστεί πλήρως στο αφιλόξενο (τουλάχιστον για τον άνθρωπο) περιβάλλον του…

Όπως ενημερώνει η NASA μέσω του ειδικού λογαριασμού Twitter που στέλνει updates από το Insight όλα βαίνουν καλώς στην αποστολή του. 

 

Την Παρασκευή, όπως ήταν προγραμματισμένο, αφαιρέθηκε το προστατευτικό κάλυμμα από τη μία φωτογραφική μηχανή, με αποτέλεσμα να έχουμε πλέον τις πρώτες πεντακάθαρες εικόνες!

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν τον ουρανό και μια επίπεδη επιφάνεια μπροστά από τη μηχανή. 

Το InSight είναι εξοπλισμένο με έναν αρθρωτικό ρομποτικό βραχίονα, στην άκρη του οποίου βρίσκεται μια λαβίδα με πέντε δάχτυλα. Η λαβίδα θα βοηθήσει στην τοποθέτηση των δύο επιστημονικών οργάνων του InSight στο έδαφος του Άρη, τους επόμενους τρεις μήνες.

Προς το παρόν, οι μηχανικοί της Nasa άρχισαν σιγά σιγά να απελευθερώνουν την πίεση του μοχλού, σύμφωνα με δύο φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την Τρίτη και δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, όπου φαίνεται πως ο μοχλός κινήθηκε.

Τις επόμενες ημέρες, ο ρομποτικός βραχίονας θα αρχίσει να ενεργοποιείται. Επομένως, η φωτογραφική μηχανή θα μπορεί να φωτογραφίσει τον άμεσο περίγυρο του InSight και να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει πράγματι μπροστά από τη μηχανή ένας επίπεδος χώρος, χωρίς πέτρες όπου θα εγκατασταθούν τα επιστημονικά όργανα του σκάφους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top