Μπαρνιέ: Έγινε ένα αποφασιστικό βήμα για συντεταγμένο Brexit

Διεξαγωγή συνόδου για το διαζύγιο Βρετανίας – ΕΕ πρότεινε ο Γιούνκερ

O Μισέλ Μπαρνιέ

Για αποφασιστικό βήμα ως προς την  ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για το Brexit έκανε λόγο ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε., Μισέλ Μπαρνιέ, μιλώνας για το προσχέδιο συμφωνίας ΕΕ – Βρετανίας.

«Χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά, καθώς ο δρόμος είναι μακρύς και ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλες δυσκολίες», είπε ο Μπαρνιέ, τονίζοντας ότι η συμφωνία του Brexit θα φέρει μία τάξη στις συνέπειες της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε..

Όσον αφορά τη Βόρειο Ιρλανδία, είπε: «Η Βόρεια Ιρλανδία θα βρίσκεται στο ίδιο τελωνειακό καθεστώς με το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά θα παραμείνει συνδεδεμένη με ορισμένους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, προκειμένου να αποφευχθούν οι σκληροί έλεγχοι στα σύνορα με την Ιρλανδία».

Brexit: Αυτή είναι η συμφωνία για το διαζύγιο με την ΕΕ

«Η Βρετανία θα παραμείνει φίλος, εταίρος και σύμμαχος της Ε.Ε.» κατέληξε ο Μπαρνιέ, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης θα έχει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Γιούνκερ πρότεινε τη διεξαγωγή μιας συνόδου για το Brexit

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε σήμερα πως πρότεινε η Ευρωπαϊκή Ένωση να διεξάγει μια σύνοδο με τη Βρετανία, μετά το πράσινο φως της βρετανικής κυβέρνησης στο σχέδιο της συμφωνίας για το Brexit.

Και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαιρέτισε την πρόοδο που επιτεύχθηκε με τη συμφωνία για το Brexit.

«Κακό» για την Σκωτία το σχέδιο συμφωνίας, δηλώνει η Στέρτζον

Η Σκωτσέζα πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον δήλωσε ότι το σχέδιο συμφωνίας Λονδίνου -Βρυξελλών για το Brexit είναι κακό για την οικονομία της Σκωτίας, προσθέτοντας ότι η έγκριση του σχεδίου αυτού θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

«Είναι προφανές ότι (η Μέι) μετά βίας μπορεί να ενώσει το υπουργικό της συμβούλιο για αυτή τη συμφωνία και επίσης είναι ολοένα και περισσότερο σαφές ότι θα παλέψει να κερδίσει την πλειοψηφία για αυτήν στο κοινοβούλιο», είπε με ανακοίνωσή της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top