Απήγαγαν την ανιψιά του Gabriel Garcia Marquez και ζητούν 5 εκατ. δολάρια

Οι δράστες έχουν κάνει δύο τηλεφωνήματα και ζήτησαν λύτρα

Ο Marquez

Θύμα απαγωγής από ενόπλους έπεσε η ανιψιά του νομπελίστα συγγραφέα Gabriel Garcia Marquez, οι οποίοι ζητούν για την απελευθέρωσή της 5 εκατομμύρια δολάρια. 

Η 34χρονη Melissa Martinez Garcia απήχθη στα τέλη του περασμένου Αυγούστου την ώρα που οδηγούσε κοντά στην πόλη Σάντα Μάρτα στα βόρεια της Κολομβίας. 

Η ανιψιά του Marquez

Την Τετάρτη όμως η αστυνομία ανακοίνωσε το ποσό που ζητούν οι απαγωγείς ως λύτρα για την απελευθέρωσή της. 

«Πιστεύουμε ότι οι απαγωγείς είναι του κοινού ποινικού δικαίου. Έκαναν δύο τηλεφωνήματα και ζήτησαν 5 εκατομμύρια δολάρια», είπε ο διοικητής του τμήματος απαγωγών Fernando Murillo. 

Η Melissa Martinez Garcia είναι εγγονή του Jaime Garcia Marquez, ο οποίος ήταν αδελφός του γνωστού συγγραφέα που «έφυγε» από τη ζωή το 2014 σε ηλικία 87 ετών. 

Οι απαγωγές είναι σύνηθες φαινόμενο στην Κολομβία και αποτελούσαν μέσω χρηματοδότησης των ένοπλων παραστρατιωτικών οργανώσεων που δρούσαν στο πλαίσιο των ένοπλων συρράξεων που διήρκησαν πάνω από 50 χρόνια και στοίχισαν τη ζωή σε 260.000 ανθρώπους. 

Ο Gabriel Garcia Marquez είναι πασίγνωστος Κολομβιανός συγγραφέας, ο οποίος το 1982 τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Από τα πιο γνωστά του έργα είναι το "100 χρόνια μοναξιάς" και "Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top