Φτιάχνουν ψεύτικο φεγγάρι που θα αντικαταστήσει τα φώτα των δρόμων

Θα εκτοξευθεί το 2020 και θα φωτίσει μια περιοχή διαμέτρου 10 – 80 χλμ.

Φεγγάρι

Ένα τεχνητό φεγγάρι ετοιμάζουν οι τοπικές αρχές στην πόλη Τσενγκντού στη νοτιοδυτική Κίνα, το οποίο θα φωτίζει την πόλη από ψηλά. 

Οι εμπνευστές του σχεδίου αυτού φιλοδοξούν το τεχνητό φεγγάρι να ενισχύσει τον φυσικό νυχτερινό φωτισμό της Σελήνης και ίσως να αντικαταστήσει τον συμβατικό φωτισμό των δρόμων, αφού θα μπορεί να φωτίσει μια περιοχή με διάμετρο 10 – 80 χιλιόμετρα. 

Ο δορυφόρος… φεγγάρι, σχεδιάζεται να εκτοξευθεί το 2020 και θα είναι οχτώ φορές περίπου πιο φωτεινός από τη Σελήνη. 

Την πρωτοβουλία αποκάλυψε σε συνέδριο καινοτομίας στην Τσενγκντού ο πρόεδρος της διαστημικής εταιρείας Chengdu Aerospace Science and Technology, Γου Τσουνφένγκ. 

Πάντως ακόμα δεν έχει γίνει σαφές κατά πόσο το σχέδιο αυτό έχει την υποστήριξη της κινεζικής κυβέρνησης και κατά πόσο θα υλοποιηθεί τελικά

Oι Κινέζοι είπαν ότι «έκλεψαν» την ιδέα από έναν Γάλλο καλλιτέχνη, ο οποίος οραματίστηκε ένα «κολιέ» από κάτοπτρα να κρέμεται πάνω από τη Γη και να αντανακλά το φως του Ήλιου στο Παρίσι καθ’ όλο το 24ωρο. 

Το 2013 επίσης τρία μεγάλα κάτοπτρα ελεγχόμενα από υπολογιστή τοποθετήθηκαν πάνω από τη νορβηγική πόλη Ριουκάν για να αντανακλούν τις ακτίνες του Ήλιου στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ και τη δεκαετία του ’90 οι Ρώσοι αστρονόμοι και μηχανικοί είχαν εκτοξεύσει έναν δορυφόρο που αντανακλούσε το ηλιακό φως στη Γη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top