Άτλαντας Ευτυχίας 2018: Σε ποιες χώρες ζουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 79η θέση

Ευτυχία

Τον Άτλα της Ευτυχίας με τις χώρες, όπου ζουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο δημοσίευσε την Παρασκευή το SDSN, μια παγκόσμια πρωτοβουλία του ΟΗΕ. 

Τα πρωτεία για φέτος έχει η Φινλανδία, η οποία εκτόπισε στη δεύτερη θέση τη Νορβηγία, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 79η θέση της κατάταξης. 

Για μια ακόμα φορά τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι υπάρχει μεγάλη συσχέτιση της δυστυχίας με τις πιο φτωχές και επικίνδυνες χώρες του πλανήτη. 

Οι χώρες στην υποσαχάρια Αφρική, μαζί με τη Συρία, την Υεμένη και την Αϊτή βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, με το Μπουρούντι να είναι η πιο δυστυχισμένη χώρα του κόσμου. 

Οι χώρες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης, ειδικά οι Σκανδιναβικές είναι εκείνες με τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους του κόσμου. Η Νορβηγία, η Δανία, η Ισλανδία και η Ελβετία είναι στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης, ενώ οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται στη 18η και 19η θέση αντίστοιχα. 

Και μπορεί φέτος στην κορυφή να είναι μια καινούργια χώρα, η Φινλανδία, αλλά στην πρώτη δεκάδα είναι οι ίδιες χώρες τα τελευταία δύο χρόνια και απλά αλλάζουν θέσεις.

Ενδεικτικό είναι ότι στις τελευταίες τέσσερις εκθέσεις, τέσσερις χώρες κρατούν τα πρωτεία, η Δανία, η Ελβετία, η Νορβηγία και τώρα η Φινλανδία. 

Πάντως την τελευταία δεκαετία το Τόνγκο έχει βελτιωθεί πολύ στα επίπεδα ευτυχίας, αφού έχει σκαρφαλώσει 17 ολόκληρες θέσεις από την τελευταία θέση που είχε το 2015. 

Οι δέκα πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου για το 2018 είναι:

1    Φινλανδία    
2    Νορβηγία    
3    Δανία   
4    Ισλανδία   
5    Ελβετία   
6    Ολλανδία    
7    Καναδάς    
8    Νέα Ζηλανδία    
9    Σουηδία    
10  Αυστραλία   
 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top