Βαρκελώνη:Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους για την επέτειο του δημοψηφίσματος

«1η Οκτωβρίου, δε συγχωρούμε, δεν ξεχνούμε»

Τον ένα χρόνο από το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Βαρκελώνης γιόρτασαν σήμερα οι Καταλανοί, βγαίνοντας στους δρόμους της πόλης.

Δεκάδες χιλιάδες Καταλανοί κατέκλυσαν το κέντρο της Βαρκελώνης με αφορμή την πρώτη επέτειο από το δημοψήφισμα, ενώ διαδηλωτές προσπάθησαν να κλείσουν δρόμους και να αποκλείσουν σιδηροδρομικές γραμμές στο βορειοανατολικό τμήμα της ισπανικής περιφέρειας.

Δημοψήφισμα Καταλονία επέτειος

Φοιτητές πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία της πόλης, κρατώντας τις σημαίες του αυτονομιστικού κινήματος με κίτρινο, κόκκινο και μπλε χρώμα και φωνάζοντας συνθήματα όπως «1η Οκτωβρίου, δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνούμε». Σε κοντινή απόσταση, διαδηλωτές πέταγαν πυροτεχνήματα και καπνογόνα.

Ο κόσμος που βγήκε σήμερα στους δρόμους θέλει να δείξει ότι το κίνημα υπέρ της ανεξαρτησίας δεν έχει ηττηθεί, δήλωσε ο 57χρονος Μαρσάλ Μάτα.

Δημοψήφισμα Καταλονία επέτειος

«Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν έληξε εκείνη την ημέρα (πέρυσι). Και αν και το βλέμμα της υφηλίου δεν βρίσκεται πλέον στραμμένο πάνω μας, εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε» σημείωσε.

Δημοψήφισμα Καταλονία επέτειος

Από την πλευρά της η 55χρονη Μαρία ντελ Μαρ Λιαδρό, που τάσσεται υπέρ της ενότητας της χώρας, υποστήριξε:

«Υπάρχουν πολλοί από εμάς, όμως δεν κάνουμε τόσο θόρυβο. Θα μπορούσαν να μας αντιμετωπίσουν με άσχημο τρόπο, θα μπορούσαν να κάνουν διακρίσεις σε βάρος μας» τόνισε η ίδια.

Δημοψήφισμα Καταλονία επέτειος

Σε άλλες περιοχές της περιφέρειας, εκατοντάδες διαδηλωτές επιχείρησαν να κλείσουν δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές, γρήγορα, ωστόσο, διαλύθηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Δημοψήφισμα Καταλονία επέτειος


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top