Ρωσίδα καλλονή κατηγορεί τον Πούτιν ότι πήγε να τη δηλητηριάσει

Υποστηρίζει ότι διέταξε να ρίξουν ποντικοφάρμακο στο φαγητό της

Πρώτη δημοσίευση 10:20

Βέλη εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν εκτόξευσε Ρωσίδα καλλονή, η οποία τον κατηγορεί ότι αποπειράθηκε να δηλητηριάσει την ίδια και τον σύζυγό της με ποντικοφάρμακο. 

Η 20χρονη Ρωσίδα καλλονή

Όπως καταγγέλλει η 30χρονη Άνα Σαπίρο, την περασμένη Κυριακή είχε βγει για φαγητό στο Σάλσμπερι της Βρετανίας, μαζί με τον σύζυγό της, Άλεξ Κινγκ. Το εστιατόριο ήταν 300 μέτρα μακριά από όπου είχε δειπνήσει ο πρώην Ρώσος κατάσκοπος Σκριπάλ με την κόρη του πριν από έναν χρόνο. 

Μισή ώρα αφότου ξεκίνησαν να δειπνούν, ο σύζυγός της αισθάνθηκε έντονη δυσφορία, πήγε στην τουαλέτα κι εκεί τον βρήκε η 30χρονη, πεσμένο στο πάτωμα να βγάζει αφρούς από το στόμα. 

Η 20χρονη Ρωσίδα καλλονή

Έντονη αδιαθεσία αισθάνθηκε και η ίδια όμως, η οποία λίγο αργότερα λιποθύμησε. 

Το ζευγάρι οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου ο σύζυγος της Ρωσίδας καλλονής νοσηλεύεται ακόμα σε σοβαρή κατάσταση, καθώς φέρεται πως κατανάλωσε δηλητήριο με στρυχνίνη, το οποίο πιθανόν να έχει επηρεάσει τα ζωτικά του όργανα. 

Η Σαπίρο πάλι πήρε εξιτήριο, καθώς κατανάλωσε μικρότερη ποσότητα από τον άνδρα της κι έτσι δεν έπαθε κάτι πιο σοβαρό. 

Το μοντέλο από τη Ρωσία, πήρε την υπηκοότητα του Ισραήλ το 2006 και μετακόμισε στο Λονδίνο το 2008. Εκεί γνώρισε τον σύζυγό της, με τον οποίο παντρεύτηκε τον περασμένο μήνα. 

Η 20χρονη Ρωσίδα καλλονή

Η ίδια πιστεύει ότι πίσω από την απόπειρα δηλητηρίασης εκείνης και του συζύγου της βρίσκονται οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, καθώς τη θεωρούν κατάσκοπο, μιας και έχει πολλές φορές επικρίνει ανοιχτά τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Αποκήρυξα δημόσια τον Πούτιν και τη χώρα της οικογένειάς μου. Είμαι πρώην Ρωσίδα πολίτης. Ο μπαμπάς μου ήταν στρατηγός στον ρωσικό στρατό. Το τελευταίο διάστημα είχαν δεχθεί απειλές κατά της ζωής μου από άτομο που ισχυριζόταν ότι ήταν ο πατέρας μου», ανέφερε στη Sun η 30χρονη.

Η αστυνομία του Σάλσμπερι βρίσκεται σε επιφυλακή και πάλι, αφού οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι η δηλητηρίαση του συζύγου της Σαπίρο είναι μια ακόμα επίθεση με χημικά όπλα μετά από τη δηλητηρίαση των Σκριπάλ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top