Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Είναι θέμα λίγων λεπτών να φτάσουμε στην Κύπρο»

Ακραία ρητορική από τον Τούρκο πρόεδρο

Ερντογάν

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγί Ερντογάν, επιστρέφοντας από το Αζερμπαϊτζάν, όπου συμμετείχε στους εορτασμούς των 100 χρόνων από τη συγκρότηση του Ισλαμικού Στρατού του Καυκάσου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο ταξίδι της επιστροφής, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως είναι θέμα λίγων λεπτών για τον τουρκικό στρατό να φτάσει στην Κύπρο. 

«Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα στρατιωτικής βάσης στην “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”. Είναι θέμα λίγων λεπτών να φτάσουμε εκεί από τα δικά μας εδάφη όπως και να φτάσουμε στην ανατολική Μεσόγειο. H Ελλάδα δεν έχει μια τέτοια εγγύτητα. Όμως υπάρχει ο ψυχολογικός παράγοντας. Αν έχουμε όμως ανάγκη θα ιδρύσουμε στρατιωτική βάση εκεί. Είναι σημαντική η στρατιωτική ύπαρξη μας εκεί», είπε.

Δε σταμάτησε μάλιστα εκεί, αλλά τόνισε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο, ενώ κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά για την αποτυχία λύσης του Κυπριακού το 2004 με το Σχέδιο Ανάν.

«Μας λένε πως πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτικών μας δυνάμεων. Μη μας παρεξηγήσουν όμως δεν θα μειώσουμε τον αριθμό των δυνάμεων μας. Θα τον αυξήσουμε, δεν θα τον μειώσουμε. Δεν ακούν λόγια. Αν άκουγαν θα είχαμε λύσει το θέμα με τον Κόφι Ανάν. Τι υποσχέθηκαν στο δημοψήφισμα και τι έκαναν; Εμείς είπαμε το ναι εκείνοι όχι. Έβαλαν αυτούς στην Ε.Ε. εμάς μας άφησαν έξω. Από εδώ και πέρα για εκεί, όποια είναι η δική μας συνταγή που ανακοινώνουμε, θα εφαρμόσουμε αυτή τη συνταγή», είπε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top