Mετά τον “Florence” ο υπερ-τυφώνας Mangkhut – Ποια χώρα σαρώνει -Δύο νεκροί

Αναμένεται να φέρει έντονη βροχόπτωση, κατολισθήσεις και πλημμύρες

Πρώτη δημοσίευση 09:13

Περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στο πέρασμα του υπέρ-τυφώνα Mangkhut, ο οποίος πλησίασε τις Φιλιππίνες, από το πρωί του Σαββάτου. Το κέντρο προειδοποίησης κοινών τυφώνων με έδρα τη Χαβάη, τον χαρακτηρίζει ως σούπερ τυφώνα της κατηγορίας 5 σε επικινδυνότητα. Ήδη δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για δύο γυναίκες που βρέθηκαν θαμμένες κάτω από τη λάσπη, έπειτα από μια κατολίσθηση εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Τυφώνας "Florence": 4 νεκροί ανάμεσά τους μια γυναίκα και το μωρό της

Ο τυφώνας αναμένεται φέρνει έντονη βροχόπτωση, προκαλεί κατολισθήσεις και πλημμύρες αλλά και ζημιές στις υποδομές και τις καλλιέργειες, με την ταχύτητα των ανέμων να αγγίζει τα 205 χλμ/ώρα. Έφθασε στην ξηρά πριν από την αυγή στην παραθαλάσσια πόλη Baggao,  στο βόρειο άκρο του νησιού Luzon, μια γεωργική περιοχή με πεδιάδες ρυζιού, η οποία είναι επιρρεπής σε πλημμύρες.

Οι προειδοποιήσεις για τον υπερ-τυφώνα έχουν αυξηθεί σε όλες σχεδόν σε όλες τις επαρχίες της Luzon, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Μανίλα, περιορίζοντας παράλληλα τα θαλάσσια και αεροπορικά ταξίδια.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για καταστροφική άνοδο της στάθμης των υδάτων, με άμεσες επιπτώσεις στους παραθαλάσσιους οικισμούς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top