Απεγνωσμένοι οι Τούρκοι με την οικονομική κρίση-Ψωνίζουν μόνο τα απαραίτητα

Τι εξομολογούνται οι καταναλωτές στην ανταποκρίτρια του STAR, Άννα Ανδρέου

Ο φημισμένος σεφ Νουσρέτ βρέθηκε στο στόχαστρο των απεγνωσμένων Τούρκων που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.  Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές εξομολογούνται στην ανταποκρίτρια του STAR, Άννα Ανδρέου, ότι ψωνίζουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

«Οι μισθοί δε φτάνουν. Δεν είναι αρκετοί, αλλά ψωνίζουμε μισό κιλό από το καθένα για να καλύψουμε τις ανάγκες μας»

«Ο κόσμος φοβάται να κάνει ψώνια. Αυξάνονται συνέχεια οι τιμές προϊόντων που εισάγονται με δολάρια».

Οι Τούρκοι κοιτούν τις τιμές στην αγορά της Σμύρνης, αλλά δεν ψωνίζουν. Προσπαθούν να βρουν ό,τι πιο οικονομικό. Τα καταστήματα είναι άδεια. Οι έμποροι αναζητούν τρόπους να δελεάσουν τους πελάτες, αλλά ο φόβος καραδοκεί, εξομολογούνται οι πολίτες στην ανταποκρίτρια του STAR Άννα Ανδρέου.

Για παράδειγμα οι μπανάνες, το αβοκάντο… οι τιμές τους ανεβαίνουν.

«Ο μανάβης εδώ δε φέρνει πια μπανάνες από το εξωτερικό, γιατί από 7 λίρες που ήταν,  έχουν πάει 12 λίρες κι έτσι πια πουλάει μόνο μπανάνες τουρκικές».

«Πραγματικά η κατάσταση στην Τουρκία αυτή τη στιγμή πάει προς το χειρότερο»

Οι πολίτες αγοράζουν ακόμη και τα φρούτα και τα λαχανικά με το σταγονόμετρο. Η τιμή στο πεπόνι αυξήθηκε κατά 17% και στα αγγούρια κατά 13,5%. Ακόμη και στα αεροπορικά εισιτήρια υπάρχει άνοδος 10%.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ

Η σκληρή πραγματικότητα αντικατοπτρίζεται και έξω από το κατάστημα παπουτσιών της εταιρείας Χότιτς. Μερικά εικοσιτετράωρα μετά την κήρυξη πτώχευσης, μόνο η ταμπέλα των εκπτώσεων έχει μείνει μπροστά από τη βιτρίνα. Το μεγαλείο του κολοσσού ανήκει στο παρελθόν.
«Τα έξοδα για να πάει το παιδί στο σχολείο, μολύβια και τετράδια, στολές είναι 500 λίρες. Άλλωστε όλα είναι υπερβολικά ακριβά».

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΑ ΥΠΕΡΦΙΛΟΔΟΞΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ

To ερώτημα είναι: Η οικονομική κρίση μπορεί να είναι η αιτία ώστε να σταματήσει ο Ερντογάν το φιλόδοξο εξοπλιστικό πρόγραμμα; 

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥΣΡΕΤ

Ενδεικτικό του πόσο έχουν αρχίσει να αγανακτούν οι Τούρκοι πολίτες με την οικονομική κρίση είναι και το ότι τα βάζουν με το πάλαι ποτέ είδωλό τους, το σεφ Νουσρέτ. 

Πασπαλίζει το κρέας με φύλλα χρυσού και μάλιστα αποκαλεί το πιάτο "Μπριζόλα 24 καρατίων".

«Δεν είναι δυνατόν εμείς να πεινάμε και να γυρίζει αυτά τα βίντεο» διαμαρτύρονται οι πολίτες.

Συνολικά 4,4 εκατομμύρια είδαν το βίντεο μέσα σε 24 ώρες. Όμως, μόνο θετικό αντίκτυπο δεν είχε στην Τουρκία που βλέπει το ΔΝΤ να πλησιάζει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top