Ιταλία: Νεκροί 11 εκδρομείς - Παρασύρθηκαν από τα νερά χειμάρρου

Η κακοκαιρία τους αιφνιδίασε ενώ βρίσκονταν σε εθνικό πάρκο

Έντεκα εκδρομείς έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου Ραγκανέλο, στο εθνικό πάρκο Πολίνο της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, ακόμη εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη τουλάχιστον πέντε ανθρώπων.

Το τραγικό αυτό περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα όταν μια ομάδα εκδρομέων αιφνιδιάστηκε από την ξαφνική άνοδο της στάθμης των υδάτων στον χείμαρρο Ραγκανέλο.

Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε δοθεί στη δημοσιότητα έκανε λόγο για 10 νεκρούς, αλλά ένας άνδρας που διεσώθη χθες το βράδυ υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, συνολικά 23 άνθρωποι διεσώθησαν, 11 έχασαν τη ζωή τους, ενώ αγνοείται η τύχη τουλάχιστον 5 ανθρώπων. 

Οι πληροφορίες που έχουν μέχρι στιγμής στη διάθεσή τους οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για δύο ομάδες εκδρομέων που απαρτίζονταν από 18 άτομα έκαστη, αλλά οι υπεύθυνοι φοβούνται ότι οι αγνοούμενοι μπορεί να είναι περισσότεροι, καθώς κάποιοι εκδρομείς δεν είχαν εισέλθει στο φαράγγι με επίσημους οδηγούς και δεν είχαν καταγραφεί.

Οι υπηκοότητες των νεκρών και των τραυματιών δεν έχουν γίνει προς το παρόν γνωστές, ωστόσο οι περισσότεροι από τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή είναι Ιταλοί. Οι έξι από τους νεκρούς είναι γυναίκες και οι πέντε άντρες. 

Ιταλία: Οκτώ νεκροί σε εθνικό πάρκο στην Καλαβρία

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, μεταξύ των 23 που διεσώθησαν βρίσκονται δύο παιδιά, το ένα από τα οποία είναι ένα κοριτσάκι που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο καθώς παρουσίαζε υποθερμία.

Στην περιοχή μεταφέρθηκαν εξάλλου ισχυροί προβολείς για να συμβάλουν στις νυχτερινές έρευνες, διευκρίνισε ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Κάρλο Τάνσι, ενώ και ελικόπτερα συνέβαλαν στις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για την εξεύρεση επιζώντων κατά τη διάρκεια της νύχτας φωτίζοντας την περιοχή.

"Ένα τρομερά ορμητικό ρεύμα από νερό ήρθε ξαφνικά και δεν είχαμε χρόνο να κάνουμε τίποτα. Εγώ ήμουν τυχερός, ήταν κάτι το απίστευτο, κόλαση", είπε ένας Ολλανδός εκδρομέας τη δήλωση του οποίου επικαλέστηκαν τα μέσα ενημέρωσης.

Έπειτα από πολλές ώρες ισχυρών βροχοπτώσεων και ανέμων, οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν χθες το βράδυ στην περιοχή αυτή της Καλαβρίας, κοντά στην πόλη Κοσέντσα.

Τα φαράγγια του Ραγκανέλο είναι μια διαδρομή κατάλληλη μόνο για έμπειρους πεζοπόρους, λόγω της τραχύτητας του εδάφους. Για ένα διάστημα μάλιστα είχε απαγορευτεί κάθε πρόσβαση στην περιοχή, όπως υπενθύμισε το ειδησεογραφικό πρακτορείο AGI. Οι τοπικές αρχές ελέγχουν την πρόσβαση στη ζώνη αυτή και έχουν τοποθετήσει πλάκες στους βράχους ώστε οι διασώστες να προσανατολίζονται πιο εύκολα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top