Τουρκία: Νέο «όχι» στην απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα - Οργή Τραμπ

Κατάρρευση της τουρκικής λίρας αφότου έγινε γνωστή η είδηση

Πρώτη δημοσίευση 17/08/2018 16:46

 

Ένα ακόμα «όχι» είπε τουρκικό δικαστήριο στην απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον, ο οποίος βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό στη Σμύρνη τα τελευταία δυο χρόνια.

Ο πάστορας κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για τρομοκρατία και για σύνδεση με τους γκιουλενιστές.

Η υπόθεσή του βρίσκεται τώρα στο κέντρο της διπλωματικής κρίσης ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ που έχει προκαλέσει την κατάρρευση της τουρκικής λίρας.

Τραμπ: «Δε θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση του πάστορα»

Με το που έγινε γνωστή η νέα άρνηση του τουρκικού δικαστηρίου για άρση του κατ΄οίκον περιορισμού του, η ισοτιμία της λίρας, η οποία έχει χάσει φέτος περίπου το 40% της αξίας της, έπεσε στις 6,21 λίρες στο δολάριο, από τις 6,04 που ήταν προηγουμένως.

Ο συνήγορος του πάστορα Μπράνσον, ο Τζεμ Χαλαβούρτ, δήλωσε πως θα καταθέσει και πάλι προσφυγή σε δύο εβδομάδες. 

Οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, είχαν απειλήσει σήμερα ότι θα επιβάλουν και νέες, αν ο πάστορας δεν απελευθερωθεί.

ΟΡΓΗ ΤΡΑΜΠ: «ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ»

Μετά το νέο «όχι» του τουρκικού δικαστηρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έκρυψε τη οργή του, προειδοποιώντας την Τουρκία πως δε θα αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα τη συνεχιζόμενη κράτηση του χριστιανού πάστορα.

«Θα έπρεπε να μας τον έχουν δώσει πίσω εδώ και πολύ καιρό και η Τουρκία, κατά την άποψή μου, ενήργησε πολύ, πολύ άσχημα» είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. 

«Επομένως, δεν έχουμε δει ακόμη το τέλος αυτής της ιστορίας. Δεν πρόκειται να το δεχτούμε χωρίς να κάνουμε τίποτα. Δεν μπορούν να παίρνουν τους ανθρώπους μας», συνέχισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top