Ο ψηλότερος ουρανοξύστης της Ευρώπης

Ύψους 462 μέτρων

Ο ψηλότερος ουρανοξύστης της Ευρώπης

Ο ψηλότερος ουρανοξύστης της Ευρώπης είναι γεγονός και βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Με ύψος που κόβει την ανάσα, 462 μέτρα, καταλαμβάνει την πρώτη θέση στα αντίστοιχα κτήρια της Γηραιάς Ηπείρου και την 13η στον κόσμο. 

Το Lakhta Centre, όπως ονομάζεται, σχεδιάστηκε από το RMJM για λογαριασμό του ρωσικού κολοσσού πετρελαίου και φυσικού αερίου, Gazprom, ώστε να αποτελέσει το νέο «αρχηγείο» του. Η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Ιούνιο και τώρα γίνονται οι εργασίες στους 87 ορόφους του. 

Ο βρετανός αρχιτέκτονας αυτού του εκπληκτικού κτηρίου, Τόνι Κετλ, δήλωσε ότι επηρεάστηκε από τον Καθεδρικό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Αγία Πετρούπολη.

Αξιοσημείωτο της κατασκευής είναι ότι λόγω των ανέμων ταχύτητας 140 χιλιομέτρων που πνέουν σε υψόμετρο 400 μέτρων υποχρέωσαν την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο σε ειδικό δομικό σύστημα του κτηρίου. Για να είναι μάλιστα ενεργειακά αποδοτικό τοποθετήθηκαν 16.500 λεία και κυρτά υάλινα τμήματα, με σύστημα αυτόματων παραθυρόφυλλων και βαλβίδων.

Τέλος θα υπάρχει και  παρατηρητήριο, ανοιχτό στο κοινό, ενώ το εστιατόριο του  θα είναι το μεγαλύτερο σε ύψος ευρωπαϊκό ρεστοράν με πανοραμική θέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top