Βρετανία: 15χρονοι σχεδίαζαν σφαγή στο σχολείο τους

Καταδικάστηκαν σε πολυετή κάθειρξη

Σχεδίαζαν να σκοτώσουν τους συμμαθητές τους 15χρονοι στη Βρετανία

Δύο 15χρονοι Βρετανοί, οι οποίοι σχεδίαζαν να σκοτώσουν τους συμμαθητές τους, αντιγράφοντας τη σφαγή του λυκείου Κολουμπάιν στις ΗΠΑ, καταδικάστηκαν σήμερα σε κάθειρξη 12 και 10 ετών από δικαστήριο του Λιντς.

Οι Τόμας Γουάιλι και Άλεξ Μπόλαντ, μαθητές σε ένα κολέγιο στο Νορθάλερτον, στη βόρεια Αγγλία, είχαν βάλει στόχο τους να επαναλάβουν τη σφαγή του Κολουμπάιν, όταν δύο έφηβοι σκότωσαν 13 ανθρώπους σε ένα σχολείο, το 1999. Είχαν μάλιστα συντάξει έναν κατάλογο με τα πρόσωπα που ήθελαν να "εξοντώσουν", που περιλάμβανε καθηγητές και συμμαθητές τους, τους οποίους κατηγορούσαν για μπούλινγκ.

Ο δικαστής υπογράμμισε ότι δεν επρόκειτο απλώς για μια "σκέψη" των παιδιών αλλά για "πραγματική συνωμοσία". Οι κατηγορούμενοι, ηλικίας 14 ετών την εποχή των γεγονότων, είχαν κατεβάσει από το διαδίκτυο ένα εγχειρίδιο για την κατασκευή βομβών, έψαχναν για όπλα και είχαν προειδοποιήσει ορισμένους φίλους τους για τη σφαγή που σχεδίαζαν.

Σε ένα τετράδιο ο Γουάιλι, που φέρεται ως ο υποκινητής της επίθεσης, ζητούσε εκ των προτέρων συγγνώμη επειδή διέπραξε "μια από τις χειρότερες ωμότητες στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου" και για την αυτοκτονία του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top