Επίθεση με μαχαίρι σε λεωφορείο στη Γερμανία - Υπάρχουν τραυματίες

Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ήταν τρομοκρατικό χτύπημα

Τον τρόμο σκόρπισε άνδρας στη βόρεια Γερμανία, όταν εισέβαλε σε λεωφορείο στην πόλη Λίμπεκ, κρατώντας μαχαίρι και επιτέθηκε σε επιβάτες, λίγο πριν τις 16:30 (ώρα Ελλάδας). 

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα, τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δυο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Mε μήνυμά της στο Twitter η γερμανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν νεκροί κι ότι ο φερόμενος δράστης έχει συλληφθεί. Ωστόσο, τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

Οι εισαγγελικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ήταν τρομοκρατικό χτύπημα, όπως έγραψε η γερμανική εφημερίδα Luebecker Nachrichten.

«Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, περιλαμβανομένου του τρομοκρατικού υπόβαθρου» δήλωσε η γενική εισαγγελέας Ούλα Χινγκστ.

Τα διεθνή μέσα αναφέρουν πως ο άντρας μπήκε στο λεωφορείο και αφού πέταξε ένα σακίδιο, άρχισε να επιτίθεται με μαχαίρι στους επιβάτες. Ο οδηγός του λεωφορείο άνοιξε αμέσως τις πόρτες προκειμένου εκείνοι να φύγουν. Στο σημείο εντοπίστηκε ένα σακίδιο από το οποίο έβγαιναν καπνοί.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή ενώ στο σημείο σπεύδουν ασθενοφόρα. 

«Οι επιβάτες πηδούσαν, ουρλιάζοντας από το λεωφορείο. Ηταν τρομακτικό. Στη συνέχεια, οι τραυματίες απομακρύνθηκαν», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, στη Luebecker Nachrichten (LN).

Ένας ακόμη, αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στην LN πως ο δράστης ήταν γύρω στα 30, ιρανικής καταγωγής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top