Πρόκληση από Ακιντζί: «Σωτήρια επέμβαση η εισβολή στην Κύπρο»

Με παρελάσεις στα Κατεχόμενα θα γιορτάσουν τον Αττίλα οι Τουρκοκύπριοι

Ακιντζί

Προκλητικός εμφανίστηκε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, σε μια μέρα μάλιστα δύσκολη για τον Ελληνισμό, καθώς είναι η μαύρη επέτειος του Αττίλα, καθώς χαρακτήρισε την επέμβαση του 1974 «σωτήρια παρέμβαση».

Ο κ. Ακιντζί σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι συνεχίζει τις «αρνητικές προσεγγίσεις» και αναφέρθηκε στις συνομιλίες που έγιναν πέρσι το Κραν Μοντανά, λέγοντας ότι «όλοι ήταν μάρτυρες όσων έγιναν κι έγινε γενικά αντιληπτό ποια πλευρά στηρίζει τη λύση».

Σε ομιλία του για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων είπε ότι «η εισβολή του 1974 ήταν μια σωτήρια επέμβαση, που άνοιξε τον δρόμο για επιστροφή του εκλεγμένου ηγέτης της ελληνοκυπριακής κοινότητας και ανατροπή της χούντας στην Ελλάδα».

«Έπειτα από 44 χρόνια, το καλύτερο είναι η επίτευξη δίκαιης λύσης, αλλά γι’ αυτό χρειάζεται να υπάρχει θέληση από όλα τα μέρη», είπε ο Ακιντζί, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκαν οι ευκαιρίες που υπήρξαν για λύση του Κυπριακού. 

Όπως είπε, χρειάζεται σοβαρή αλλαγή στη νοοτροπία της ελληνοκυπριακής πλευράς για να βρεθεί λύση και πρόσθεσε ότι η τουρκική πλευρά δε θα αποδεχθεί ατέρμονες συνομιλίες ή να αποτελέσει μέρος μιας διαδικασίας χωρίς χρονικά πλαίσια. 

Σήμερα μάλιστα στα Κατεχόμενα, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση του τουρκικού στρατού και των τουρκοκυπριακών στρατιωτικών δυνάμεων για την επέτειο από την εισβολή του Αττίλα, ενώ το απόγευμα πολεμικά αεροσκάφη της Τουρκίας θα πραγματοποιήσουν επιδείξεις πάνω από την κατεχόμενη Κερύνεια, στο λιμάνι της οποίας έχουν ήδη καταπλεύσει σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top