Ποδοπατήθηκαν στη Νίκαια – Οπαδοί της Γαλλίας τρόμαξαν από τα πυροτεχνήματα

30 τραυματίες κατά τους πανηγυρισμούς για την πρόκριση των «Μπλε» στο Μουντ

Τουλάχιστον 30 φίλαθλοι της εθνικής Γαλλίας τραυματίστηκαν στη Νίκαια μετά τη ρίψη πυροτεχνημάτων, λίγο πριν τη λήξη του ημιτελικού της ομάδας τους με το Βέλγιο, στον οποίο πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τον αγώνα τρόμαξε από τα πυροτεχνήματα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και αρκετοί άνθρωποι να ποδοπατηθούν

Οι στιγμές που επικράτησαν και κάνουν τον γύρο των social media είναι χαρακτηριστικές. Κόσμος ουρλιάζει και τρέχει να καλυφθεί. Παίρνουν παραμάζωμα τραπεζάκια και καρέκλες από καφέ, πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον και κυριαρχεί ο πανικός. 

«Το πλήθος πανικοβλήθηκε εξαιτίας των εκρήξεων των πυροτεχνημάτων», εξήγησε ο Ζαν - Γκαμπριέλ Ντελακρουά, στέλεχος των δημοτικών αρχών, διευκρινίζοντας ότι 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, αν και κανείς σοβαρά. «Οι περισσότεροι τραυματισμοί είναι εκδορές από γυαλιά και μώλωπες που υπέστησαν άνθρωποι που έπεσαν», συμπλήρωσε.

Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει πόσο νωπές είναι ακόμα οι πληγές από την τελευταία τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια πριν από δύο χρόνια, όταν ένας τζιχαντιστής έριξε το φορτηγό που οδηγούσε πάνω στο πλήθος που γιόρταζε την Ημέρα της Βαστίλης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 86 άνθρωποι. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top