Λιοντάρια κατασπάραξαν λαθροθήρες σε πάρκο σαφάρι

Εντοπίστηκαν μόνο τα λείψανά τους

Λιοντάρια κατασπάραξαν λαθροθήρες

Τραγική κατάληξη είχαν τουλάχιστον δύο λαθροθήρες ρινόκερων, οι οποίοι κατασπαράχθηκαν από λιοντάρια σε ένα πάρκο σαφάρι στη Νότια Αφρική. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπευθύνων του πάρκου, ένας οδηγός που συνόδευε επισκέπτες στο πάρκο, εντόπισε την περασμένη Τρίτη το απόγευμα ανθρώπινα λείψανα που ανήκουν σε δύο ή πιθανόν και σε τρία άτομα. 

«Πιστεύουμε ότι σκοτώθηκαν δύο ίσως και τρεις άνθρωποι», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του πάρκου Νικ Φοξ.

Όταν έφτασε στο σημείο η αστυνομία και η υπηρεσία καταπολέμησης λαθροθηρίας εντοπίστηκαν επίσης ένα τσεκούρι, τρία ζευγάρια παπούτσια και γάντια, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι νωρίς το πρωί της Δευτέρας ακούγονταν φασαρία από λιοντάρια. 

«Πιστέψαμε ότι υπήρχαν λαθροθήρες ρινόκερων και το τσεκούρι το επιβεβαίωσε. Χρησιμοποιούν τουφέκι για να πυροβολήσουν τα ζώα και μετά το τσεκούρι για να αφαιρέσουν το κέρας τους», είπε ο υπεύθυνος του πάρκου.

Στη Νότια Αφρική ζει το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού των ρινόκερων. Ωστόσο παρατηρείται αύξηση στη λαθροθηρία τα τελευταία χρόνια, καθώς υπάρχει αυξημένη ζήτηση για το κέρας τους σε κάποιες περιοχές της Ασίας, κυρίως στο Βιετνάμ και την Κίνα όπου χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική.

Πέρσι σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.000 ρινόκεροι στη Νότια Αφρική.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top