Tέλος στο θρίλερ: Ζωντανά όλα τα παιδιά που είχαν παγιδευτεί σε σπηλιά

Επί μια εβδομάδα ήταν εγκλωβισμένα στα έγκατα της γης

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 12 παιδιών που μαζί με τον προπονητή τους είχαν παγιδευτεί σε σπηλιά στην Ταϊλάνδη για εννέα ολόκληρες ημέρες.

Όλα τους βρέθηκαν ζωντανά και καλά στην υγεία τους μετά από μέρες αγωνίας για τις οικογένειές τους:

«Είναι όλοι τους ασφαλείς όμως η επιχείρηση διάσωσης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη», ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής κατά τη συνέντευξη Τύπου έξω από το κέντρο επιχειρήσεων στην είσοδο της σπηλιάς. «Η αποστολή μας είναι η αναζήτηση, η διάσωση και η επιστροφή. Μέχρι στιγμής απλώς τους βρήκαμε. Η επόμενή μας αποστολή είναι να τους βγάλουμε από τη σπηλιά με ασφάλεια και να τους επιστρέψουμε σπίτι», ανέφερε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγωνία για την ομάδα ποδοσφαίρου που χάθηκε σε σπηλιά

Εξαφανίστηκαν σε σπηλιά 12 μαθητές με τον προπονητή τους

Ταϊλάνδη σπηλιά

Τα 12 αγορια ηλικίας 11-16 ετών ήταν μέλη ομάδας ποδοσφαίρου της περιοχής. Μετά το τέλος της προπόνησής τους είχαν πάει μαζί με τον 25χρονο προπονητή τους να εξερευνήσουν το σύμπλεγμα των σπηλιών Θαμ Λουάνγκ, στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι, στην Ταϊλάνδη. 

Από τότε χάθηκαν τα ίχνη τους. Όλο αυτό το διάστημα τα συνεργεία διάσωσης κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν τα παιδιά και τον προπονητή καθώς είχαν παγιδευτεί μέσα στο πλημμυρισμένο σπήλαιο.

Ταϊλάνδη σπηλιά

Τα συνεργεία θα συνεχίσουν να αντλούν νερό από την σπηλιά ενώ θα στείλουν γιατρούς και νοσοκόμες με δύτες στο σημείο όπου εντοπίστηκαν τα παιδιά ώστε να δουν σε τι κατάσταση είναι η υγεία τους.

Αυτό που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι η απομάκρυνσή τους από τη σπηλιά καθώς μετά από μια εβδομάδα παραμονής στο σκοτάδι το πιθανότερο είναι να έχουν εμφανίσει οφθαλμολογικές και πνευμονικές διαταραχές.

Ταϊλάνδη σπηλιά

Η ιστορία θα μπορούσε να είναι βγαλμένη και από ταινία καθώς οι συνθήκες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι διασώστες κάθε άλλο παρά εύκολες ήταν.

Ταϊλάνδη σπηλιά

Για να σωθούν τα παιδιά επιστρατεύτηκε η ελίτ των βατραχανθρώπων που «πάλεψαν» με το λασπώδες νερό της σπηλιάς και τη μηδενική ορατότητα.

Μάλιστα το έκαναν αυτό με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής καθώς θα μπορούσαν είτε να χαθούν κι εκείνοι είτε να ξεμείνουν από οξυγόνο όσο έψαχναν.

Το μόνο φως που είχαν στη διάθεσή τους ήταν οι φακοί τους και μετά το απόλυτο σκοτάδι.

Ταϊλάνδη σπηλιά

Χαρακτηριστικό είναι πως σε αυτές τις συνθήκες όλο αυτό το διάστημα οι διασώστες έψαχναν διέξοδο μέσα σε τούνελ που ήταν πλημμυρισμένα έως το «ταβάνι».

Σαν να μην έφτανε αυτό είχαν να αντιμετωπίσουν και τον κίνδυνο της υποθερμίας, αλλά και τις κακές καιρικές συνθήκες καθώς έβρεχε συνεχώς πλημμυρίζοντας όλο και περισσότερο την σπηλιά.

Ταϊλάνδη σπηλιά

Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση διάσωσης που έχει γίνει ποτέ στη χώρα και στην οποία έλαβαν μέρος εκατοντάδες διασώστες ανάμεσά τους Αμερικανοί στρατιώτες και Βρετανοί δύτες.

Στρατιωτικά ελικόπτερα, υποβρύχια οχήματα με τηλεχειρισμό και δύο drones με ανιχνευτές θερμότητας είχαν επιστρατευτεί επίσης στις έρευνες για τη διάσωσή τους.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top