Μακελειό στις ΗΠΑ: Επίθεση με μαχαίρι σε παιδικό πάρτι

Εννέα τραυματίες, ανάμεσά τους έξι παιδιά

Πανικός επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου στην πόλη Μπόισι του Αϊντάχο, όταν ένας 30χρονος εισέβαλε σε διαμέρισμά πολυκατοικίας, όπου γινόταν ένα παιδικό πάρτι και επιτέθηκε με μαχαίρι στους παρευρισκόμενους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες εννέα άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους έξι παιδιά. 

Αϊντάχο μαχαίρι1

Δράστης είναι ο Τίμι Κίνερ, από το Λος Άντζελες, ο οποίος φιλοξενείτο σε άλλο διαμέρισμα της πολυκατοικίας και συνελήφθη από την αστυνομία. 

Ο Κίνερ πραγματοποίησε την επίθεση μια μέρα αφότου η γυναίκα που τον φιλοξενούσε του ζήτησε να φύγει. Ο 30χρονος προφυλακίστηκε, χωρίς δυνατότητα να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης σε φυλακή της Κομητείας Έιντα. 

Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για 15 κατηγορίες, ανάμεσά τους για τραυματισμό έξι παιδιών και για απρόκλητη επίθεση. 

Η αστυνομία εκτιμά ότι πιθανόν ο Κίνερ θα ήθελε να πάρει εκδίκηση, γιατί η ένοικος της πολυκατοικίας που τον φιλοξενούσε τον έδιωξε. Η συγκεκριμένη γυναίκα δεν βρισκόταν στο κτίριο τη στιγμή της επίθεσης. 

Ο Κίνερ φέρεται να την έψαχνε και επειδή δεν την έβρισκε άρχισε να μαχαιρώνει ακόμα και ανυπεράσπιστα παιδιά. Έξι από τα θύματά του είναι ηλικίας 3 – 12 ετών, ενώ τραυματίστηκαν και τρεις ενήλικες στην προσπάθειά τους να τον σταματήσουν. Τέσσερα από τα θύματα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. 

Αϊντάχο μαχαίρι3

Ανάμεσά τους είναι πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ και την Αιθιοπία. Ο 30χρονος έχει εκτεταμένο ποινικό μητρώο και όπως προέκυψε δεν γνώριζε τους ανθρώπους στους οποίους επιτέθηκε. 

Σήμερα αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον του δικαστή. 

Στην πολυκατοικία μένουν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, στην πλειονότητά τους πρόσφυγες, με την υποστήριξη μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης. 

Αϊντάχο μαχαίρι4

Οι κάτοικοι της Πολιτείας του Αϊντάχο είναι συντηρητικοί. Η υποδοχή προσφύγων σε αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Το 2015, κάτοικοι που εναντιώνονταν σε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Tween Falls διεξήγαγαν εκστρατεία αξιώνοντας να κλείσει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top