Αυτά είναι τα θύματα της επίθεσης στη Λιέγη

Με άδεια είχε βγει από τις φυλακές ο δράστης της αιματηρής επίθεσης

Δείτε στο βίντεο τη στιγμή που ο δράστης της επίθεσης στη Λιέγη πέφτει νεκρός

 

Δύο γυναίκες αστυνομικούς κι έναν δάσκαλο, ο οποίος καθόταν μέσα στο αυτοκίνητό του σκότωσε ο δράστης της αιματηρής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Λιέγη.

Οι βελγικές αρχές ανακοίνωσαν τα στοιχεία των τριών θυμάτων του 36χρονου κατάδικου, ο οποίους βρισκόταν έξω από τις φυλακές με άδεια και σκόρπισε και πάλι τον τρόμο στο Βέλγιο.

Πρόκειται για την 53χρονη Soraya Belkacemi και την 45χρονη Lucille Garcia, ενώ ο τρίτος νεκρός είναι ο 22χρονος Cyril Vangriecken, ο οποίος είχε την ατυχία να περνά με το αυτοκίνητό του από τη λεωφόρο ντ’ Αβορί την ώρα της επίθεσης.

(Οι δύο αστυνομικοί που δολοφονήθηκαν τη Λιέγη)

(Ο 22χρονος Cyril Vangriecken)

Νεκρός είναι και ο 36χρονος δράστης Benjamin Herman, ο οποίος εξουδετερώθηκε από τους αστυνομικούς σε σχολείο της περιοχής, όπου είχε πάει να βρει καταφύγιο, παίρνοντας ως όμηρο μια καθαρίστρια του σχολείου.

Ανείπωτος είναι ο θρήνος στο Βέλγιο για τα τρία αθώα θύματα του μακελάρη. Το αστυνομικό τμήμα της Λιέγης στη σελίδα του στο Facebook ανέβασε φωτογραφία με τις δύο αστυνομικούς και το εξής μήνυμα:

«Ολόκληρο το αστυνομικό σώμα θρηνεί και εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο συναδέλφων μας και του νεαρού άνδρα που σκοτώθηκαν στην επίθεση. Οι τέσσερις άλλοι συνάδελφοί μας που τραυματίστηκαν βρίσκονται εκτός κινδύνου. Ο ένας πήρε εξιτήριο και οι άλλοι τρεις υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεύονται».

Οι συνάδελφοι των δύο αστυνομικών τις περιέγραψαν ως δύο υπέροχες γυναίκες, μητέρες και επαγγελματίες.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η 45χρονη Lucille είχε μόλις παντρευτεί τον αρχηγό του αστυνομικού τμήματος στο οποίο υπηρετούσε, ενώ η Soraya ήταν μητέρα δύο εφήβων αγοριών.

Ο πατέρας του 22χρονου Cyril Vangriecken δήλωσε στο BFMTV ότι ο γιος του ήταν προσηλωμένος στις σπουδές του και ήταν ένα απίθανο παιδί.

Ο 36χρονος Herman από την άλλη, φωτογραφία του οποίου δημοσίευσε ο ιστότοπος sudinfo.be, είχε βρεθεί στη φυλακή αρκετές φορές για ναρκωτικά και άλλα ποινικά αδικήματα και σύμφωνα με βελγικά μέσα βρισκόταν στη λίστα των βελγικών αρχών με τους υπόπτους για τρομοκρατία, καθώς φέρεται να ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσα στη φυλακή.

(Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στη Λιέγη * πηγή φωτό: sudinfo.be)

 Μάλιστα είχε πάρει διήμερη άδεια από τις φυλακές, παρά το γεγονός ότι είχε χαρακτηριστεί ως «εξαιρετικά βίαιος» και πριν προχωρήσει στην επίθεση ετοιμαζόταν να επιστρέψει στο σπίτι του στην πόλη Ρόχφορτ, μόλις 40 μίλια από τη Λιέγη.

Το χρονικό της επίθεσης

Ο Herman επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον των δύο αστυνομικών, πήρε το όπλο μίας από αυτές και τις πυροβόλησε. Αμέσως μετά πυροβόλησε τον 22χρονο και στη συνέχεια έτρεξε για να βρει καταφύγιο σε κοντινό σχολείο, παίρνοντας μία γυναίκα για όμηρο.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης φέρεται να φώναζε «Αλλάχ Άκμπαρ», ενώ έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top