Βρυξέλλες: Πλατεία με 4.500 παπούτσια για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Τα παπούτσια δόθηκαν από πολίτες από όλη την Ευρώπη, στο πλαίσιο μιας έκκλησης της Avaaz ώστε να προστατευτούν οι ζωές των Παλαιστινίων

Η πλατεία Τζιν Ρέι στις Βρυξέλλες γέμισε με 4.500 ζευγάρια παπούτσια γέμισε χθες Δευτέρα, ως φόρος τιμής στους Παλαιστίνιους που έχουν χάσει τη ζωή τους, τα τελευταία 10 χρόνια.

Με σύνθημα «Palestinian Lives Matter» δηλαδή «οι ζωές των Παλαιστινίων έχουν αξία», οι ακτιβιστές του κινήματος Avaaz θέλησαν να περάσουν έτσι το δικό τους μήνυμα στους υπουργούς Εξωτερικών οι οποίοι συναντήθηκαν στο μπροστινό κτίριο του Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το καθένα από τα συνολικά 9.000 παπούτσια συμβόλιζε τη ζωή κάθε Παλαιστίνιου που σκοτώθηκε την τελευταία 10ετία. Τα παπούτσια δόθηκαν από πολίτες από όλη την Ευρώπη, στο πλαίσιο μιας έκκλησης της Avaaz ώστε να προστατευτούν οι ζωές των Παλαιστινίων.

«Οι πολίτες σε όλη την Ευρώπη στέλνουν ένα σαφές μήνυμα για τις κυβερνήσεις τους. Οι ζωές των Παλαιστίνιων έχουν σημασία για εμάς και πρέπει να έχουν σημασία για εσάς. Ως ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος και πολιτικός σύμμαχος του Ισραήλ, είναι η ηθική μας ευθύνη να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση του Νετανιάχου ότι η βία πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο διευθυντής της εκστρατείας Avaaz, Κρίστοφ Σοτ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top