Λιέγη: "Αλλάχ Άκμπαρ" φώναζε ο δράστης - Τέσσερις νεκροί

Συναγερμός στο Βέλγιο

Πρώτη δημοσίευση: 12:15

Δύο αστυνομικοί κι ένας περαστικός έπεσαν νεκροί στη Λιέγη του Βελγίου, όταν άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον τους μπροστά από καφετέρια στη λεωφόρο ντ’ Αβρουά, φωνάζοντας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές "Αλλάχ Άκμπαρ".

Οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν πως δράστης της επίθεσης είναι ο Μπέντζαμιν Ερμάν, ο οποίος γεννήθηκε το 1982 και σύμφωνα με την ολλανδόφωνη βελγική εφημερίδα De Morgen εξέτισε ποινή φυλάκισης για υποθέσεις ναρκωτικών. Μάλιστα αποφυλακίστηκε μόλις χτες, ενώ δεν είναι γνωστός για διασυνδέσεις με την τρομοκρατία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο δράστης φέρεται να πήρε μια γυναίκα ως όμηρο και να τραυματίσε άλλους δύο αστυνομικούς, ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο ίδιος είναι νεκρός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir, όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί κάλεσαν τον δράστη για έλεγχο ρουτίνας. Εκείνος αντιστάθηκε, κατόρθωσε να αφοπλίσει έναν εκ των δύο και άνοιξε πυρ από πολύ μικρή απόσταση.  

Στο συμβάν αναφέρθηκε  ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Charles Michel ο οποίος δήλωσε: «Υπάρχει πράγματι ένα σοβαρό συμβάν στη Λιέγη. Παρακολουθούμε την κατάσταση με τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Δικαιοσύνης και με το Κέντρο Κρίσεων. Θα ήθελα να εκφράσω εξ ονόματος της κυβέρνησης την πλήρη υποστήριξή μας προς τις οικογένειες των θυμάτων. Θα έχουμε την ευκαιρία αργότερα να παράσχουμε περισσότερες πληροφορίες όταν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Είμαστε σε επαφή με το κέντρο κρίσης».

Ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Jan Jambon έγραψε στο Twitter ότι η αντιτρομοκρατική έχει αναλάβει την υπόθεση.

Στο σημείο της επίθεσης επικράτησε πανικός. Ο κόσμος έτρεχε να σωθεί, αναζητώντας καταφύγιο, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία. 

Το 2011 ένας άνδρας είχε σκοτώσει τη γυναίκα του πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, με αποτέλεσμα επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

 

Δείτε  το μεσημβρίνο δελτιο ειδήσεων του STAR 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top