Είναι επίσημο: Νέος Πρωθυπουργός της Ιταλίας ο Τζουζέπε Κόντε

Ο καθηγητής Νομικής που αναλαμβάνει τον Πρωθυπουργικό θώκο

Καθηγητής Νομικής ο νέος Πρωθυπουργός της Ιταλίας

Τον νέο Πρωθυπουργό της Ιταλίας ανακοίνωσε ο  αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο, βγαίνοντας από τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα.

Πρόκειται για τον 54χρονο Τζουζέπε Κόντε ο οποίος προέρχεται από τη βορειοανατολική Ιταλία.

Ο Κόντε, είναι καθηγητής Νομικής με σπουδές νομικής στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, τις οποίες τελειοποίησε σε σχολές όπως του Yale, Σορβώνης, Cambridge κτλ.

Ωστόσο παρά το πλούσιο βιογραφικό του, ο νέος Πρωθυπουργός της Ιταλίας είναι ένα σχετικά άγνωστο πρόσωπο στην πολιτική και δημόσια ζωή της χώρας.

(Δεξιά ο Kόντε  και αριστερά ο Ντι Μάιο)

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, αν και ο Κόντε «έχει πολύ μεγάλο βιογραφικό, δεν έχει καμία ιδέα όσον αφορά την πολιτική». Προσθέτει ότι ο Κόντε «είναι βέβαια τεχνοκράτη» και έχει εμπειρία στις επιχειρήσεις και τη διοίκηση, τα οικονομικά και το αστικό δίκαιο. Η La Stampa τονίζει ότι έχει υπάρξει διευθυντής σε «αρκετά νομικά περιοδικά».

Ο Ντι Μάιο τόνισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι πρόκειται για πολιτική κυβέρνηση, «η οποία επιβραβεύει τις μεγάλες μάχες που έχουν δώσει τα Πέντε Αστέρια».

«O Tζουζέπε Κόντε είναι ένας μεγάλος επαγγελματίας, ο οποίος προέρχεται από περιφερειακή περιοχή της χώρας  μας, χαρακτηρίζεται από  αποφασιστικότητα  και  μεγάλη ηθική ισχύ», τόνισε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, αναφερόμενος στην επιλογή των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα να επιλέξουν τον Κόντε ως νέο πρωθυπουργό.

Ενδεικτικά, ανέφερε την ανάγκη να παραμείνει δημόσιο αγαθό το νερό, την αξιοκρατία, την κατάργηση της μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος που ενέκρινε η κυβέρνηση του Ματτέο Ρέντσι και την στήριξη των ανέργων με το «εισόδημα του πολίτη».

«Μετά από τις αναγκαίες σκέψεις και κινήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, ελπίζουμε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε αυτή την νέα πορεία» τόνισε ο Ντι Μάιο. Παράλληλα, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματταρέλλα συναντήθηκε με τον γραμματέα της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top