Απετράπη σχέδιο δολοφονίας εναντίον του Ερντογάν στη Βοσνία

Συναγερμός στις μυστικές υπηρεσίες της Άγκυρας

Απετράπη σχέδιο δολοφονίας εναντίον του Ερντογάν

Σχέδιο δολοφονίας εναντίον του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν απετράπη σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτρια του Star, Άννα Ανδρέου, έφτασαν στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες πληροφορίες ότι μια ομάδα ατόμων τουρκικής καταγωγής, πιθανόν να επιχειρούσαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο πρόεδρο, σημαίνοντας συναγερμό.

Οι πληροφορίες αυτές δόθηκαν στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες από την αντικατασκοπεία της ΠΓΔΜ, μία μόλις ημέρα πριν από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στη Βοσνία σήμερα, Κυριακή κι έτσι ξεκίνησαν αμέσως οι έρευνες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ούτε πότε, ούτε πού, ούτε και με ποιο τρόπο θα γινόταν η απόπειρα δολοφονίας. 

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Μπεκίρ Μποζντάγ   σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι «δεν είναι καινούριες οι πληροφορίες για δολοφονία του προέδρου μας, υπάρχουν συνεχώς», και πρόσθεσε ότι  «ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι ένας ηγέτης που θα τεθεί υπό πίεση ή θα αλλάξει πορεία με τον φοβούμενος τις απειλές και το θάνατο. Εκείνοι που δεν το έμαθαν αυτό παρόλα όσα έγιναν δεν είναι τίποτε άλλο παρά ηλίθιοι».

Σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει επαφές στη Βοσνία με τον Μπακίρ Ιζετμπέκοβιτς, μέλος της τριμερούς προεδρίας της χώρας και θα πραγματοποιήσει και προεκλογική ομιλία στους Τούρκους που κατοικούν εκεί.

Για το λόγο αυτό έχει οργανωθεί ολόκληρη φιέστα, με τα βοσνιακά ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι περίπου 20.000 άτομα θα παρευρεθούν για να παρακολουθήσουν την ομιλία Ερντογάν στο μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο του Σαράγεβο, όπου από χθες έχουν τοποθετηθεί δύο τεράστιες αφίσες του Τούρκου προέδρου και του Κεμάλ Ατατούρκ.



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top