Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με τοξικό δηλητήριο στη Γαλλία - Πώς απετράπη

Σύλληψη υπόπτου για τρομοκρατία και στο Λονδίνο

Πρώτη δημοσίευση 11:06 

Δείτε στο video τις σκηνές πανικού που επικράτησαν στην τρομοκρατική επίθεση που έγινε πριν μια εβδομάδα στο Παρίσι

 

Την τελευταία στιγμή κατάφεραν να αποτρέψουν νέα τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία οι Αρχές της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό, δυο άτομα αιγυπτιακής καταγωγής, ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν επίθεση, με κάποιο εκρηκτικό ή ρικίνη, ένα εξαιρετικά τοξικό δηλητήριο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, είπε ότι οι δύο συλληφθέντες είναι αιγυπτιακής καταγωγής, αλλά δεν διευκρίνισε ποιά υπηκοότητα έχουν.

Πριν από λίγο πηγή που πρόσκειται στις έρευνες δήλωσε ότι ο ένας συλληφθείς ανακρίθηκε και προφυλακίστηκε, ενώ ο άλλος αφέθηκε ελεύθερος.

 

Σύμφωνα ωστόσο με την ίδια πηγή, οι δύο συλλυφθέντες δεν είναι αδέλφια και είναι γεννημένοι στην Αίγυπτο το 1998.

"Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού", στα βόρεια της πρωτεύουσας, "στις 11 Μαϊου", δήλωσε η ίδια πηγή.

Όπως είπε ο Κολόμπ, γάλλοι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών υπέκλεψαν συνομιλίες των δύο ανδρών στην πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram στο πλαίσιο παρακολούθησης εξτρεμιστικής δραστηριότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι δύο συλληφθέντες παρακολουθούσαν διαδικτυακά μαθήματα παρασκευής δηλητηρίου με βάση την ρικίνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε βίντεο με τον τζιχαντιστή του Παρισιού

Σκηνές τρόμου στο Παρίσι από την επίθεση με μαχαίρι – Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται σχεδόν μία εβδομάδα μετά την τζιχαντιστική επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι από την οποία έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν πέντε.

Ο δράστης ήταν ένας Γάλλος τσετσενικής καταγωγής, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών.

Συνολικά από τον Ιανουάριο του 2015 έχουν αποτραπεί 51 επιθέσεις, όπως δήλωσε στο τέλος Μαρτίου ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

Μετά την επίθεση του Σαββάτου ανήλθε σε 246 ο αριθμός των νεκρών σε γαλλικό έδαφος από επιθέσεις που πραγματοποίησαν ένοπλοι ισλαμιστές ή από πρόσωπα που εμπνέονταν από οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΥΠΟΠΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

 

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε νωρίς σήμερα το πρωί έναν άνδρα στο Λονδίνο ως ύποπτο για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης.

Η σύλληψη του 18χρονου υπόπτου πραγματοποιήθηκε σε δρόμο του βόρειου Λονδίνου και σε αυτή συμμετείχαν ένοπλοι αστυνομικοί, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Η σύλληψη δε συνδέεται με τον γάμο το Σάββατο του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ, όπως διευκρίνισε μια εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

 

Δείτε παρακάτω εικόνες από την τρομοκρατική επίθεση που συνέβη πριν μια εβδομάδα στο Παρίσι

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top