Σκηνές τρόμου στο Παρίσι από την επίθεση με μαχαίρι – Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη

«Όλοι έκλαιγαν» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας για την επίθεση που άφησε πίσω έναν νεκρό - Πρώτη δημοσίευση: 13-05-2018 09:01

Σκηνές τρόμου διαδραματίσθηκαν στο Παρίσι σύμφωνα με μάρτυρες κατά την επίθεση αγνώστου με μαχαίρι  εναντίον αρκετών πολιτών, στο 2ο διαμέρισμα κοντά σε σταθμό του Μετρό αλλά και στην Όπερα Garnier.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, συνολικά τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων σοβαρά και ένας έχασε τη ζωή του  στο κέντρο του Παρισιού, προτού ο άντρας δεχθεί τα πυρά των αστυνομικών δυνάμεων που έσπευσαν στην περιοχή.

Όπως δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας της επίθεση επικράτησε πανικός. «Όλοι έκλαιγαν» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Ruptly. Όπως πρόσθεσε, «όλοι φοβόμασταν» και «ήταν σαν ταινία που ο καθένας έτρεχε και ούρλιαζε».     

O ISIS ανέλαβε την ευθύνη 

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης που εξαπέλυσε ένας άνδρας χθες το βράδυ στο κέντρο του Παρισιού, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, τραυματίζοντας ακόμη τέσσερις, σύμφωνα με το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, πρακτορείο Amaq.

Διαβάστε επίσης: Παρίσι: Άντρας μαχαίρωσε πολίτες - Ένας νεκρός

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει κανένα τεκμήριο για τον ισχυρισμό αυτόν.

Ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, φώναξε "Ο Θεός είναι μεγάλος", (Allah Akbar) ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Φρανσουά Μολίνς, O ίδιος δήλωσε  ότι οι αντιτρομοκρατικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα με δεδομένο τον τρόπο που ενήργησε ο δράστης. 

Πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες AP IMAGES

VIDEO: RUPTLY  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top