Σφαγή στην Αυστραλία! Επτά νεκροί σε φάρμα, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά

Aπίστευτη τραγωδία στην πόλη Μάργκαρετ Ρίβερ - Οι πρώτες εικόνες από το σημείο

Πρώτη δημοσίευση 12:18

 

Μια απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην πόλη Μάργκαρετ Ρίβερ της Αυστραλίας, όταν εντοπίστηκαν νεκρά μέσα σε μια φάρμα επτά άτομα, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στη φάρμα στις 05:15 (τοπική ώρα) το πρωί της Παρασκευής και βρέθηκαν αντιμέτωποι με το μακάβριο θέαμα.

Δύο από τα ενήλικα θύματα κείτονταν νεκρά έξω από ένα οίκημα της φάρμας και τα υπόλοιπα πέντε βρέθηκαν μέσα στο κτίριο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι κάποια από τα θύματα έφεραν τραύματα από πυροβόλο όπλο, ενώ μέσα στο οίκημα βρέθηκαν δύο καραμπίνες.

«Είναι μια αδιανόητη τραγωδία που θα έχει επιπτώσεις στις οικογένειες που εμπλέκονται και την τοπική κοινωνία», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, χωρίς όμως να δώσει παραπάνω πληροφορίες.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

 

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία δεν έχει αποκαλύψει την ηλικία των νεκρών παιδιών.

«Προς το παρόν δεν μπορώ να πω ότι έχουμε κάποια πληροφορία βάσει της οποίας θα μπορούσε να προκληθεί ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια» δήλωσε ο Κρις Ντόσον, αρχηγός της αστυνομίας της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας.

«Φαίνεται ότι υπάρχουν τραύματα από σφαίρες αλλά δεν θέλω να υπεισέλθω σε περισσότερες λεπτομέρειες πέραν του ότι βρέθηκαν δύο πυροβόλα όπλα εκεί», συνέχισε ο Ντόσον, προσθέτοντας πως «δεν έχουμε ακόμη επικοινωνήσει με τα άλλα μέλη της οικογένειας. Αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι είναι νεκρά τέσσερα παιδιά και τρεις ενήλικες».

Τα θύματα όπως φαίνεται είναι οι κάτοικοι του αγροκτήματος αυτού, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου δέκα λεπτών με το αυτοκίνητο από το Μάργκαρετ Ρίβερ, έναν τουριστικό προορισμό φημισμένο για το κρασί του, το σερφ και τα όμορφα τοπία του.

Η Φελίσιτι Χέινς, μια γειτόνισσα, δήλωσε στο αυστραλιανό δίκτυο ABC για την οικογένεια που κατοικούσε εκεί ότι ήταν «πολύ προσεκτικοί γείτονες».

«Πρόκειται για πολύ αξιαγάπητους ανθρώπους. Είχαν μεγάλη δράση στην κοινότητα, έκαναν το καλύτερο για την ασφάλειά της, γι'αυτό και είναι τόσο σοκαριστικό» αυτό που συνέβη, δήλωσε.

Ο Ντόσον αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιος ειδοποίησε την αστυνομία.

ΣΠΑΝΙΕΣ ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΑΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ

 

Οι μαζικές δολοφονίες είναι σπάνιες στην Αυστραλία όπου οι νόμοι για τα πυροβόλα όπλα είναι πολύ αυστηροί. Όλα τα όπλα πρέπει να καταγράφονται αλλά αρκετά εισάγονται παράνομα στην τεράστια αυτή χώρα από συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Αν επιβεβαιωθεί η υπόθεση ότι πρόκειται για ομαδική δολοφονία, θα είναι το χειρότερο έγκλημα αυτού του είδους που σημειώνεται στην Αυστραλία από τη σφαγή με 35 νεκρούς το 1996 στο Πορτ Άρθουρ, στην Τασμανία.

«Η απώλεια οποιασδήποτε ανθρώπινης ζωής είναι τραγική, αλλά όταν χάνονται τέσσερα παιδιά και τρεις ενήλικες, τότε έχουμε μια πολύ μεγάλη τραγωδία»  σημείωσε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top