Αντίο μποτιλιάρισμα… Έρχεται το ιπτάμενο ταξί!

Οι μετακινήσεις περνούν σε νέα εποχή

Γίνονται τα νεύρα σας κρόσσια κάθε πρωί εξαιτίας της κίνησης που συναντάτε για να πάτε στη δουλειά; Σας πιάνει πονοκέφαλος από το μποτιλιάρισμα στην πόλη και ιδρώνετε από το άγχος γιατί δεν προλαβαίνετε τα ραντεβού σας; Ε λοιπόν όλα αυτά πολύ σύντομα θα αποτελούν παρελθόν χάρη στα ιπτάμενα… ταξί!

Η Uber παρουσίασε το πρώτο ιπτάμενο ταξί, το οποίο αποτελεί το όραμά της για τις μετακινήσεις του μέλλοντος μέσα στις πόλεις.

Το eVTOL, όπως το ονόμασαν είναι ένα ηλεκτρικό όχημα που μοιάζει με ελικόπτερο και μεγάλο drone και το οποίο προγραμματίζεται να κάνει την πρώτη του δοκιμαστική πτήση στο Λος Άντζελες το 2020.

Μάλιστα αν όλα πάνε καλά η Uber ευελπιστεί να το… «ρίξει» στην κυκλοφορία από το 2023.

Πώς όμως θα μπορούν οι πελάτες να καλούν το ιπτάμενο ταξί; Όπως ακριβώς και το επίγειο είναι η απάντηση. Μέσω της εφαρμογής της Uber θα καλούν το ελικοφόρο eVTOL, το οποίο θα μπορεί να τους παραλαμβάνει μόνο από ταράτσες ή ανοιχτούς χώρους.

Το ιπτάμενο ταξί θα αναπτύσσει ταχύτητα άνω των 300 χλμ. την ώρα και θα έχει ακτίνα δράσης 100 χλμ. χωρίς να χρειάζεται να επαναφορτιστεί η μπαταρία του.

Όπως αναφέρει το Reuters τα πρώτα ιπτάμενα ταξί θα έχουν πιλότο, αλλά σιγά σιγά θα γίνουν αυτόνομα.

Πάντως πριν ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές πτήσεις η Uber θα πρέπει να πείσει την αρμόδια εποπτική αρχή των ΗΠΑ για την ασφάλεια των οχημάτων αυτών, αλλά και τους πελάτες της.

Στόχος της εταιρείας είναι να πείσει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα ιδιόκτητα αυτοκίνητά τους και να φτιάξει πιάτσες αεροταξί σε κάθε πόλη των ΗΠΑ.

Τέλος η Uber ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με τη NASA για να αναπτύξουν από κοινού τεχνολογίες για την εναέρια μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων μέσα στις πόλεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top