Αμμοθύελλες σπέρνουν τον θάνατο στην Ινδία – Εκατόμβη νεκρών

Θα συνεχιστούν τα ακραία φαινόμενα προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Ινδία από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την τελευταία εβδομάδα τη χώρα.

Οι νεκροί έφτασαν σήμερα τους 150 με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν πως η κακοκαιρία θα συνεχιστεί.

ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΜΜΟΘΥΕΛΛΑ

 

Στη βόρεια Ινδία 121 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από μια άνευ προηγουμένου αμμοθύελα, η οποία «σάρωσε» τα κρατίδια Ούταρ Πραντές και Ρατζαστάν.

Άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα έως και 130 χιλιόμετρα την ώρα ξερίζωσαν δέντρα, έριξαν τοίχους σπιτιών και πυλώνες ηλεκτροδότησης.

Μόνο στην Άγκρα του Ούταρ Πραντές, όπου βρίσκεται το περίφημο Ταζ Μαχάλ, τουλάχιστον 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την αμμοθύελλα. Το μνημείο δεν έχει υποστεί ζημιές. Επιπλέον 24 χωρικοί σκοτώθηκαν μόνο το Κεραγκάρθ, όπως μετέδωσε ο τοπικός Τύπος.

Στη ζώνη του Μπαρατπούρ, στο βόρειο Ρατζαστάν, ξεριζώθηκαν περίπου χίλιοι στύλοι ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να προκληθεί μια γιγαντιαία διακοπή ρεύματος και εκτιμάται ότι θα περάσουν αρκετές ημέρες μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη.

Σαν να μην έφταναν οι αμμοθύελλες στη βόρεια Ινδία, στο νότιο μέρος της χώρας σημειώθηκε ένα ξεχωριστό μετεωρολογικό φαινόμενο με έντονες καταιγίδες. Συνολικά 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα κρατίδια Άντρα Πραντές και Τελανγκάνα.

ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΖΑΧΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ

 

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι μπορεί να σημειωθούν και νέες θύελλες έως τη Δευτέρα και οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και κυρίως να μην κοιμούνται έξω, όπως συνηθίζουν να κάνουν πολλοί αυτήν την εποχή για να γλιτώσουν από την ανυπόφορη ζέστη.

Οι θύελλες αυτές είναι αποτέλεσμα της συνένωσης ενός βαρομετρικού χαμηλού, ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών και μεγάλης υγρασίας εξαιτίας των ανέμων. Σύμφωνα με τον ινδικό Τύπο, αυτού του είδους τα φαινόμενα ενδέχεται να γίνονται ολοένα και πιο συχνά εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Θύελλες και καταιγίδες αφήνουν πίσω τους κάθε χρόνο θύματα στην Ινδία, όμως αυτές της εβδομάδας αυτής ήταν μεταξύ των πιο φονικών των τελευταίων δεκαετιών,

Οι αρχές έχουν καταγράψει 79 θανάτους στο μεγάλο, φτωχό κρατίδιο Ούταρ Πραντές και 30 στη γειτονική, τουριστική περιοχή Ρατζαστάν.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top