Facebook όπως λέμε… Tinder: Πώς θα λειτουργεί η νέα υπηρεσία γνωριμιών

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις αν θες να βρεις ψηφιακά το άλλο σου μισό - Νέα ενημέρωση: 21:29

Είτε σας αρέσει είτε όχι, το Facebook σε λίγο καιρό θα γίνει κάτι σαν… «γραφείο» γνωριμιών.

Σε όσους εύλογα αναρωτιέστε «γιατί, πριν τι ήταν;» να σας ενημερώσουμε πως από εδώ και στο εξής θα είναι… και με τη «βούλα».

Οι αλλαγές ανακοινώθηκαν από τα χείλη του ίδιου του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, κατά τη διάρκεια της ετήσιας ημερίδας των σχεδιαστών του δικτύου στο Σαν Χοσέ, στην Καλιφόρνια.

Στόχος της νέας αυτής υπηρεσίας του Facebook θα είναι οι άνθρωποι να μπορούν να «χτίζουν» μακροχρόνιες και σταθερές σχέσεις και όχι απλά να κάνουν σύντομες γνωριμίες χωρίς σταθερές βάσεις.

Άλλωστε το Facebook γνωρίζει καλά (ίσως καλύτερα και από εσένα) ότι κάπου εκεί έξω, στον αχανή «χάρτη» των «φίλων» ίσως κρύβεται το άλλο σου μισό.

Μέχρι σήμερα, στα 14 χρόνια που το Facebook είναι «στον αέρα», σου επιτρέπει να κάνεις «poke» (αυτό το άνευ ουσίας «σκούντηγμα που λίγοι ίσως καταλαβαίνουν τι χρησιμότητα έχει), αλλά και να δηλώνεις αν είσαι «σε σχέση», αν αυτή είναι «complicated», αν είσαι «παντρεμένος», «αρραβωνιασμένος» και πόσα παιδιά έχεις ή δεν έχεις.

Μάλιστα αν «τολμάς» να κάνεις download τα data και να δεις τι γνωρίζει το Facebook για σένα, θα διαπιστώσεις πως «ξέρει» με λεπτομέρειες όλους τους «πρώην» συντρόφους σου που είχες βάλεις σε «λίστα» ακόμα και αν αυτό δεν είναι εμφανές στο προφίλ σου.

ΤΟ «ΕΡΓΑΛΕΙΟ» ΓΝΩΡΙΜΙΩΝ ΤΟΥ FACEBOOK – ΚΑΝΕ ΤΟ ΟΠΩΣ ΤΟ… «ΤINDER»

 

Δεκατέσσερα χρόνια μετά την «πρεμιέρα» του, το Facebook αποφασίζει να «κλέψει» κάτι από τη «δόξα» του Tinder, του κατ’ εξοχήν «viral» ιστοτόπου διαδικτυακών γνωριμιών.

Στο Tinder βρίσκεις το άλλο σου μισό δείχνοντας απλά τη φώτο, την ηλικία σου και το μικρό σου όνομα.

Το Tinder όπως και πολλά άλλα apps γνωριμιών χρησιμοποιούν τα data του Facebook για να μπορούν εύκολα να βρίσκουν ψηφιακά το «ιδανικό ταίρι» για σένα.

Κάπου εδώ μπαίνει «σφήνα» το Facebook που χρησιμοποιεί το «ηθικό(;) πλεονέκτημα» των data που έχει στη διάθεσή του και «δανείζεται» ιδέες από τα άλλα δοκιμασμένα dating apps.

Πώς θα λειτουργεί όμως;

  • Η υπηρεσία αυτή του Facebook θα είναι «προαιρετική», κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να την επιλέξεις εσύ. Όπως και στο Tinder, το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλεις το μικρό σου όνομα.
  • Επίσης, το Facebook dating profile που θα δημιουργήσεις, θα είναι ξεχωριστό από το κανονικό και επίσημο προφίλ σου στο Facebook.  
  • Αυτό σημαίνει πως δεν θα σου «προτείνει» ως πιθανούς συντρόφους, ανθρώπους από την «κανονική» λίστα φίλων σου, ακόμα και αν για παράδειγμα στους 500 φίλους που έχεις περιλαμβάνονται άτομα με τα οποία ίσως έχεις χημεία ή παλιά… «γνωριμία».
  • Το dating profile σου δε θα εμφανίζεται στο newsfeed σου και δε θα είναι ορατό στους φίλους σου. Θα είναι ορατό αποκλειστικά τους χρήστες της υπηρεσίας dating.
  • Αφού φτιάξεις προφίλ για… «ραντεβού» μπορείς να αναζητήσεις events και ομάδες βασισμένα στη τοποθεσία και τα ενδιαφέροντά σου. Όταν κάνεις “unlock” ένα event στο οποίο σκοπεύεις να δώσεις «το παρών» ή σκέφτεται να πας, τότε μπορείς να δεις και στα προφίλ των άλλων που έχουν «ξεκλειδώσει» το εν λόγω event.
  • Οι χρήστες μπορούν να «τσατάρουν» μεταξύ τους, με μια υπηρεσία ιδιωτικών μηνυμάτων, που ΔΕ θα είναι συνδεδεμένη με τις άλλες υπηρεσίες μηνυμάτων του Facebook όπως το Messenger ή το WhatsApp.

 ΟΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΖΑΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

Μετά τη σφοδρή κριτική που αντιμετώπισε το προηγούμενο διάστημα με το σκάνδαλο «Cambridge Analytica», ο Ζάκερμπεργκ πλέον φυλά τα «ρούχα» του για να έχει τα μισά.

Ο CEO της υπηρεσίας, διαβεβαίωσε πως η νέα υπηρεσία γνωριμιών «χτίστηκε» με σεβασμό στην ιδιωτικότητα και την ασφάλεια, από την αρχή και βήμα βήμα.

Ωστόσο πολλοί βλεπουν καχύποπτα αυτή τη νέα κίνηση και αναρωτιούνται πόσο συνετό είναι την ώρα που ο Ζάκερμπεργκ «αναρρώνει» από τα «πυρά» να ανακοινώνει το λανσάρισμα μιας τέτοιας υπηρεσίας που θα περιλαμβάνει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα για τις ερωτικές προτιμήσεις των χρηστών.

 

Επιμέλεια: Χριστίνα Βεργιώτη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top