Εθνική ανυπακοή στην Αρμενία: Διαδηλωτές μπλόκαραν κεντρικούς δρόμους

Μετά το κάλεσμα του ηγέτη της αντιπολίτευσης Νικόλ Πασινιάν για μία εθνική διαμαρτυρία ανυπακοής

Σε μια εθνική διαμαρτυρία ανυπακοής κάλεσε τους πολίτες ο Νικόλ Πασινιάν, ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Αρμενία.

Το κυβερνών Ρεπουμπλικανικό Κόμμα εμπόδισε την προσπάθεια του Πασινιάν να αναλάβει σήμερα πρωθυπουργικά καθήκοντα, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να βγουν στους δρόμους, αποκλείοντας οδικές αρτηρίες που οδηγούν στην πρωτεύουσα Γερεβάν, αλλά κι έναν δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο.

Παράλληλα, οι διαδηλωτές έχουν αποκλείσει αρκετούς δρόμους στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Εν τω μεταξύ χθες, ο Πασινιάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή, προειδοποίησε ότι η χώρα θα συρθεί σε μια βαθιά πολιτική κρίση που θα προκαλέσει «τσουνάμι εξελίξεων», αν η κυβερνώσα Ρεπουμπλικανική παράταξη αποτύχει να στηρίξει την υποψηφιότητά του.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, περίπου 30.000-40.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή, προκειμένου να του δείξουν την υποστήριξή τους.

Με υπόκρουση φολκλόρ μουσική και κυματίζοντας τη σημαία της Αρμενίας, παρακολουθούσαν live την ομιλία του Πασινιάν από μια γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί έξω από το Κοινοβούλιο.

Στις εκλογές της Αρμενίας, ο Πασινιάν είναι ο μοναδικός υποψήφιος για Πρωθυπουργός, ωστόσο το «πρόβλημα» είναι πως η αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής ελέγχεται αποκλειστικά από την κυβερνώσα Ρεπουμπλικανική παράταξη.

Το προηγούμενο διάστημα των δυο εβδομάδων, ο Πασινιάν ηγήθηκε έντονων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που ανάγκασαν τον προηγούμενο Πρωθυπουργό της Αρμενίας, Σερζ Σαρκισιάν, να παραιτηθεί μετά από 10 χρόνια στην Πρωθυπουργία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top