Παραιτήθηκε η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας

«Βαρύ πλήγμα» για την Τερέζα Μει

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Άμπερ Ραντ, υπέβαλε χθες το βράδυ, την παραίτησή της στην Τερέζα Μέι, η οποία και την απεδέχθη, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ. 

Αιτία για την παραίτηση της Ραντ αποτέλεσε η απέλαση παράτυπων μεταναστών από το βρετανικό και βορειοϊρλανδικό έδαφος. Οι υπηρεσίες της είχαν ορίσει συγκεκριμένο αριθμό-στόχο για τις απελάσεις, όμως η πρώην υπουργός είχε αρνηθεί κατηγορηματικά πως γνώριζε για την ύπαρξη του. 

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Guardian, τελικά όχι μόνο γνώριζε, αλλά είπε και ψέματα στην κοινοβουλευτική επιτροπή εσωτερικών υποθέσεων. Το δημοσίευμα ανάγκασε την Ραντ να παραδεχτεί την αλήθεια και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. 

Η παραίτηση της υπουργού, που θεωρείται βασική σύμμαχος της Βρετανίδας πρωθυπουργού, χαρακτηρίζεται ως βαρύ πλήγμα για τη Μέι, η οποία έχει  μπροστά της την τελευταία χρονιά της της διαπραγμάτευσης, ενόψει της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Μάρτιο του 2019.

 

αφορά την πρόσφατη άρνησή της ότι γνώριζε για συγκεκριμένους στόχους αύξησης του αριθμού των απελάσεων παράτυπων μεταναστών από το βρετανικό και βορειοϊρλανδικό έδαφος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top