Ισόβια στον εφευρέτη που κατακρεούργησε τη Σουηδή δημοσιογράφο

Καταπέλτης ο εισαγγελέας της έδρας - Νέα ενημέρωση: 21:00

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Δικαστήριο της Κοπεγχάγης τον Δανό εφευρέτη Πίτερ Μάντσεν για τον βασανισμό και τη δολοφονία της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ μέσα στο υποβρύχιό του.

Το δικαστήριο έκρινε τον 47χρονο Μάντσεν ένοχο για φόνο, τεμαχισμό και εξύβριση νεκρού.

Ο Μάντσεν, ο οποίος αρνείται ότι δολοφόνησε τη δημοσιογράφο, αλλά ομολόγησε ότι την τεμάχισε και την έριξε στη θάλασσα παρακολουθούσε σκυφτός και σιωπηλός τον δικαστή να ανακοινώνει την ετυμηγορία του.

Ο εισαγγελέας, υποστήριξε ότι η δολοφονία είχε σεξουαλικά κίνητρα και ήταν προμελετημένη, καθώς ο Μάντσεν είχε μαζί του εργαλεία που συνήθως δεν παίρνει κάποιος μαζί του για να πάει ιστιοπλοΐα και γι’ αυτό ζήτησε την ισόβια καταδίκη του.

Οι συνήγοροι του εφευρέτη πάλι υποστήριξαν ότι θα έπρεπε να καταδικαστεί μόνο για τον ακρωτηριασμό της δημοσιογράφου, ενώ η αιτία θανάτου δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης ο Μάντσεν επαναλάμβανε συνεχώς ότι ο θάνατος της Βαλ ήταν ατύχημα και συνέβη όταν εκείνος βρισκόταν στο κατάστρωμα.

Όπως υποστήριξε οι δυο τους είχαν ένα υπέροχο απόγευμα που όμως είχε τραγική κατάληξη. Αρνήθηκε ότι έκανε σεξ μαζί της και ότι η Βαλ πέθανε όταν την πλάκωσε μια καταπακτή.

Πρόσθεσε ότι βρήκε τη δημοσιογράφο νεκρή, την ακρωτηρίασε και μετά την πέταξε στη θάλασσα κοντά σε ένα νησάκι της Κοπεγχάγης.

Η οικογένεια της δημοσιογράφου την αναζητούσε για μέρες. Το θρίλερ της εξαφάνισής της άρχισε να ξετυλίγεται όταν βρέθηκε το ακέφαλο πτώμα της Βαλ στη θάλασσα.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top