Επίθεση στο Λονδίνο εξαπολύουν οι Ρώσοι για την υπόθεση Σκριπάλ

Η ρωσική αντιπροσωπεία του Οργανισμού αναμένει ακόμη απαντήσεις σε πολύ σημαντικά ερωτήματα που έχουν τεθεί στους Βρετανούς για την υπόθεση Σκριπάλ

Επίθεση Ρώσων στην Βρετανία για Σκριπάλ

Όπως αναφέρει αξιωματούχος του Οργανισμού για την απαγόρευση των Χημικών όπλων στο πρακτορείο TASS, «Τα στοιχεία που πήραμε από την βρετανική πλευρά δεν μας καλύπτουν. Ασφαλώς θα χρειασθεί χρόνος για μια πιο λεπτομερή ανάλυση. Η πρώτη εντύπωση είναι ότι οι Βρετανοί δεν απάντησαν στα πιο σημαντικά ερωτήματα που τους θέσαμε».

Η ρωσική αντιπροσωπεία επισήμανε ακόμη: «Μελετάμε τα περαιτέρω βήματα στα οποία ενδέχεται να προχωρήσουμε». Όπως και ότι «σε κάθε περίπτωση θα επιδιώξουμε να λάβουμε απαντήσεις επί της ουσίας όσον αφορά τις πιο σημαντικές για εμάς πλευρές».

Στις 13 Απριλίου η Ρωσία είχε παραδώσει στην Βρετανία, σύμφωνα με το άρθρο 9 της Συνθήκης για τη Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, ένα κατάλογο με ερωτήματα για την δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, στο Σάλσμπερι. Οι απαντήσεις από την βρετανική πλευρά έπρεπε να δοθούν έως τις 23 Απριλίου και όντως δόθηκαν εμπρόθεσμα το βράδυ της Δευτέρας, όπως επιβεβαίωσε η ρωσική αντιπροσωπεία στον ΟΑΧΟ.

Όπως είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος της Βρετανίας στον ΟΑΧΟ Πήτερ Ουίλσον, οι απαντήσεις θα σταλούν όχι μόνο στην ρωσική πλευρά, αλλά και σε όλες τις χώρες μέλη του Οργανισμού.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top