Kαρέ καρέ: Η στιγμή που λευκός καρχαρίας 4 μέτρων επιτίθεται σε σέρφερ

Το video κάνει το γύρο του διαδικτύου

Viral έχει γίνει το video από την επίθεση ενός λευκού καρχαρία τεσσάρων μέτρων σε σέρφερ στην Αυστραλία.

Ο 41χρονος Jason Longgrass απολάμβανε το αγαπημένο του σπορ σε παραλία στην περιοχή Gracetown (δυτικά της Αυστραλίας), παρά την προειδοποίηση των Αρχών ότι στην περιοχή υπάρχει μεγάλος καρχαρίας.

Η σύντροφός του εκείνη την ώρα βρισκόταν στην ακτή και με το κινητό της τον «τραβούσε» να κάνει surfing, καταγράφοντας καρέ-καρέ πώς ο 14χρονος γλίτωσε από του καρχαρία τα δόντια.

 

 

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες που εκείνη την ώρα είδαν τι συνέβαινε, άρχισαν να φωνάζουν «καρχαρίας!» και να τον καλούν να βγει γρήγορα έξω.

Ο 41χρονος δίχως να χάσει την ψυχραιμία του και βλέποντας τη σανίδα του να έχει καταλήξει στο στόμα του καρχαρία,άρχισε να κολυμπά προς τη στεριά, γλιτώνοντας από θαύμα, με μια δαγκωματιά στο δεξί του πόδι.

Αμέσως ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έσπευσε να τον βοηθήσει, λέγοντάς του: «Είσαι πολύ τυχερός άνθρωπος! Θεέ μου».

Μιλώντας μετά την επίθεση, ο Jason Longgrass αποκάλυψε πως αυτό που του γλίτωσε τη ζωή ήταν ότι «χτύπησε» το νερό ώστε να κάνει παφλασμούς και να «τρομάξει» τον καρχαρία.

«Ερχόταν καταπάνω μου. Με είχε βάλει στόχο» δήλωσε ο σέρφερ στο «Seven News Porth». «Μόλις άρχισα να “χτυπάω” το νερό, ο καρχαρίας επιτάχυνε και μου δάγκωσε απλά τη σανίδα. Δεν κοιτούσε πια εμένα αλλά τη σανίδα μου».

Εκτός πάντως από τον 41χρονο Jason Longgrass, μια μέρα νωρίτερα είχε δεχτεί επίθεση από καρχαρία σε άλλη παραλία της δυτικής Αυστραλίας και ο 37χρονος  Alejandro Travaglini ο οποίος χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση και να νοσηλευτεί.

Εξετάζεται αν πρόκειται για τον ίδιο καρχαρία που πραγματοποίησε αυτές τις 2 επιθέσεις.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top