«Έφυγε» από τη ζωή η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μπάρμπαρα Μπους

Αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας

Σε ηλικία 92 ετών «έφυγε» από τη ζωή την Τρίτη η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μπάρμπαρα Μπους, η μοναδική γυναίκα που είδε το σύζυγο και τον γιο της να εκλέγονται στο ανώτατο αξίωμα της χώρας.

«Η Μπάρμπαρα Μπους απεβίωσε την Τρίτη 17η Απριλίου 2018 στα 92 της χρόνια», ανέφερε η ανακοίνωση που ανήρτησε στο Twitter ο εκπρόσωπος του συζύγου της Τζιμ ΜακΓκράθ, ο οποίος την Κυριακή με ανακοίνωσή του είχε ενημερώσει τους Αμερικανούς ότι η ίδια αποφάσισε να διακόψει την ιατρική αγωγή της, να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου είχε εισαχθεί και να επιστρέψει στο σπίτι της.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για την κηδεία της Μπάρμπαρα Μπους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για το θάνατο της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας την ισχυρή της αφοσίωση στην πατρίδα της και στην οικογένειά της.

«Ως σύζυγος, μητέρα, γιαγιά, σύζυγος στρατιωτικού και πρώην Πρώτη Κυρία, η Μπους υπήρξε υπερασπίστρια της αμερικανικής οικογένειας. Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά της ήταν η αναγνώριση του αλφαβητισμού ως μιας θεμελιώδους οικογενειακής αξίας που χρειάζεται φροντίδα και προστασία», ανέφερε η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου.

Η Μπάρμπαρα Πιρς γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο του 1925.

Γνώρισε το Τζορτζ Μπους όταν ήταν μόλις 16 ετών και τον παντρεύτηκε τρία χρόνια αργότερα. Ο σύζυγός της ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1989 ως το 1993.

Μαζί απέκτησαν έξι παιδιά, ανάμεσά τους ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος, ο οποίος υπήρξε Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 2001 – 2009, και ο Τζεμπ Μπους, ο οποίος ήταν κυβερνήτης της Φλόριντα από το 1999 – 2007 και είχε βάλει υποψηφιότητα για να πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ το 2016, χωρίς επιτυχία.

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου της Μπάρμπαρα Μπους, ο γιος της Τζεμπ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ένα μήνυμα, με το οποίο εξέφραζε την ευγνωμοσύνη του ίδιου και της οικογένειά τους για τα μηνύματα αγάπης και υποστήριξης που έλαβαν για τη μητέρα του.

Ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος από την πλευρά του, εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατό της.

«Ήταν μια γυναίκα σαν καμία άλλη. Μια εξαίρετη Πρώτη Κυρία και ήμουν τυχερός που την είχα μητέρα», είπε.

Συλλυπητήρια μηνύματα απέστειλαν επίσης ο Μπιλ Κλίντον - ο οποίος διαδέχθηκε στον Λευκό Οίκο τον Τζορτζ και τη Μπάρμπαρα Μπους το 1993 - κάνοντας λόγο για μια «αξιοπρόσεκτη γυναίκα», έναν άνθρωπο με «θάρρος και χάρη, ευφυΐα και ομορφιά», αλλά και ο Τζίμι Κάρτερ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1977 ως το 1981, που εξέφρασε «θλίψη» για την απώλεια της Μπους, η οποία «άγγιξε τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων με τη θέρμη, τη γενναιοδωρία και την ευστροφία της».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top