Ο Πρίγκιπας του Βελγίου που το… πάρτι του βγήκε ξινό και του έκοψαν τον μισθό

Η απίστευτη περιπέτεια του «άτακτου» πρίγκηπα Λώρενς και το συναισθηματικό γράμμα του στη Βουλή

Ο Πρίγκηπας του Βελγίου που το…  πάρτι του βγήκε ξινό και

Πρωταγωνιστής σε αρνητική δημοσιότητα έγινε για μία ακόμη φορά ο πρίγκιπας Λώρεντ του Βελγίου (νεώτερος αδελφός του βασιλιά Φιλίππου), του οποίου περικόπηκε  ο μισθός για ένα χρόνο με απόφαση του κοινοβουλίου της χώρας.

Ο λόγος είναι ότι παρέστη χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης σε εκδήλωση στην πρεσβεία της Κίνας φορώντας μάλιστα την επίσημη στολή του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού του Βελγίου.   

Οι βουλευτές ενέκριναν την περικοπή κατά  15%  της ετήσιας παροχής των 307.000 ευρώ από το βελγικό κράτος (που ουσιαστικά ισοδυναμεί με 46.000 ευρώ «πρόστιμο») , την οποία εισηγήθηκε ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ, ο οποίος είχε προηγουμένως προειδοποιήσει τον πρίγκηπα να ζητά την έγκριση  του Υπουργείου Εξωτερικών πριν από οποιαδήποτε κίνηση με διπλωματικό αντίκτυπο.   

Παρ΄όλα αυτά ο πρίγκιπας όχι μόνο πήγε στο event της κινεζικής πρεσβείας αλλά ανέβασε και φωτογραφίες του από εκεί στο twitter!

Σε μία συναισθηματικά γραμμένη επιστολή του προς το Κοινοβούλιο ο Λώρεντ ανέφερε ότι επειδή είναι πρίγκηπας δεν του επιτρέπεται να εργάζεται και έκαμε λόγο για εναντίον του προκατάληψη.         

«Έπρεπε  να έχω την έγκριση  για να παντρευτώ και ακόμη και σήμερα πληρώνω το τίμημα που παντρεύτηκα μία σύζυγο χωρίς τίτλο και περιουσία» ανέφερε στο ίδιο γράμμα.     

Ο πρίγκιπας Λώρεντ βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο διαμάχης και στο Βέλγιο αρκετοί τον αποκαλούν σαν…  «βλαμμένο πρίγκηπα».      

Συχνά του επιβάλλονται πρόστιμα για παραβίαση των ορίων ταχύτητας όταν οδηγεί και η παρουσία του σε εκδήλωση πρεσβείας δεν ήταν η πρώτη που προκάλεσε αναταραχή  αυτού του είδους.  

Του είχε ασκηθεί έντονη κριτική για τις συναντήσεις του με τον Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη όταν βρισκόταν ο δικτάτορας στην εξουσία, ενώ είχε ταξιδέψει χωρίς έγκριση το 2011 στο Κογκό, πρώην βελγική αποικία.

Παρ΄όλα αυτά, μερίδα της κοινής γνώμης τον αντιμετωπίζει  σαν μία μάλλον συμπαθητική φυσιογνωμία, αν και ελαφρώς εκκεντρική, όπως επισημαίνει το AFP.   

 

Με στοιχεία  από το bbc.com

Photo: AP IMAGES   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top