Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς – Προσφέρει ποιότητα ζωής, και λογικό κόστος στέγασης

Πού βρίσκεται η Αθήνα - Ποια πόλη είναι η χειρότερη και τελευταία στην κατάταξη

Ποιά είναι η καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζει κανείς

Αν έχετε σκοπό να μεταναστεύσετε (ή έστω να ταξιδέψετε) και δε θέλετε να το μετανιώσετε στη συνέχεια, τότε μια από τις πρώτες σας επιλογές θα πρέπει να είναι η Βιέννη στην Αυστρία, καθώς «ψηφίστηκε» για 9η συνεχή χρονιά, στην πρώτη θέση ως η πόλη που προσφέρει την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο.

Σύμφωνα με τη έρευνα της Mercer για το 2018, που εξετάζει την ποιότητα ζωής σε 231 πόλεις, στα κριτήρια κατάταξης περιλαμβάνονται η πολιτική σταθερότητα, οι υπηρεσίες υγείας, η εκπαίδευση, η εγκληματικότητα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και η ψυχαγωγία.

Mercer: Το Top 10 των καλύτερων πόλεων στον κόσμο για να ζει κανείς

Με πληθυσμό 1,8 εκατομμύριο κατοίκους η Βιέννη βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης καθώς διαθέτει έντονη πολιτιστική ζωή, ολοκληρωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φροντίδα και λογικό κόστος στέγασης.

Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Ζυρίχη, και έπονται το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και το Μόναχο της Γερμανίας.

Στην πέμπτη θέση είναι το Βανκούβερ του Καναδά, το οποίο προσφέρει την καλύτερη ποιότητα ζωής στη Βόρειο Αμερική.

Η Σιγκαπούρη στην 25η θέση και το Μοντεβιδέο στην 77η κατέχουν τις πρώτες θέσεις στην Ασία και την Λατινική Αμερική αντίστοιχα, ενώ η κορυφαία πόλη αφρικανικής χώρας είναι το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής στην 89η θέση.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΘΗΝΑ

 

Κάπου πιο πανω από τη… μέση, και συγκεκριμένα στην 86η θέση της κατάταξης μεταξύ 231 πόλεων, φιγουράρει και η Αθήνα, στην 87η θέση είναι η Κύπρος, στην 87η επίσης το Ταλίν στην Εστονία, ενώ το Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή κατέχει την 91η θέση.

Mercer: Στην 86 θέση η Αθήνα

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ BREXIT ΦΑΣΗ

 

Έναν χρόνο πριν από την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ η βρετανική πόλη που βρίσκεται στην υψηλότερη θέση της κατάταξης, το Λονδίνο, έπεσε μια θέση, στην 41η.

«Πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθούν να βρίσκονται ψηλά στην κατάταξη για την ποιότητα ζωής τους και παραμένουν ελκυστικοί προορισμοί για πολυεθνικές και τους υπαλλήλους τους», λέει η Κέιτ Φιτζπάτρικ της Mercer.

ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

 

Η Βαγδάτη βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης την τελευταία δεκαετία καθώς μαίνεται η θρησκευτική βία από το 2003 που έγινε η υπό τις ΗΠΑ στρατιωτική εισβολή.

Η πρωτεύουσα της Υεμένης, η Σαναά, η οποία μαστίζεται από τις ένοπλες συγκρούσεις, βρίσκεται δύο θέσεις πιο πάνω από τη Βαγδάτη, ενώ η συριακή πρωτεύουσα Δαμασκός, που μετρά επτά χρόνια εμφυλίου, βρίσκεται έξι θέσεις πάνω από την ιρακινή πρωτεύουσα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top