Όπου φύγει-φύγει: 30.000 άμαχοι εγκατέλειψαν την πόλη Αφρίν για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς των Τούρκων

Ερντογάν προς Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Θα βγούμε όταν τελειώσει η δουλειά μας»

Περισσότεροι από 30.000 άμαχοι έφυγαν τις τελευταίες 24 ώρες για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς των τουρκικών δυνάμεων στην πόλη Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πολλές οικογένειες, κυρίως ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, φεύγουν με φορτηγά, παίρνοντας μαζί τους στρώματα και κουβέρτες ,καθώς η πόλη Αφρίν, κοντά στα τουρκικά σύνορα, έχει περικυκλωθεί σχεδόν πλήρως από τον τουρκικό στρατό και οι κάτοικοι φεύγουν φοβούμενοι ότι θα αποκλειστούν εκεί.

Όσοι κάτοικοι παραμένουν εκεί, πόλη σχηματίζουν μεγάλες ουρές έξω από τα καταστήματα για να αγοράσουν ψωμί ενώ προμηθεύονται νερό από υδροφόρες. Η πόλη δεν έχει νερό αφότου οι τουρκικές δυνάμεις κατέλαβαν το φράγμα της περιοχής.

Να σημειώσουμε,ότι η πόλη Αφρίν (η μεγαλύτερη πόλη του ομώνυμου κουρδικού θύλακα),έχει μπει από τις 20 Ιανουαρίου στο στόχαστρο των τουρκικών δυνάμεων που επιδιώκουν να εκδιώξουν από την περιοχή της πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας (YPG), την οποία η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: «ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ»

Την ίδια ώρα όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star Άννα Ανδρέου από την Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο ενέκρινε ψήφισμα καταδικάζοντας την επιχείρηση της Τουρκίας στο Άφριν, διεμήνυσε:

«Μην παθιάζεστε χωρίς λόγο, από το Άφριν θα βγούμε όταν τελειώσει η δουλειά μας».

Σε ομιλία του σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά ή θα ζητήσει να σταματήσει η επιχείρηση της Τουρκίας στο Άφριν, λέγοντας ότι η Τουρκία βάζει από το ένα αυτί και βγάζει από το άλλο αυτά που τις λέει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Υπουργός Ε.Ε Ομέρ Τσελίκ,ο οποίος είπε πως «ενέκριναν ένα ψήφισμα χωρίς όραμα και χωρίς γνώση». Ανέφερε ακόμη ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκαλεί έκπληξη και πως δείχνει πόσο μακριά είναι από τα γεγονότα της Συρίας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ότι παρακολουθεί από μακριά τις εξελίξεις. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top