Άγριο ξύλο και πάλι στην τουρκική Βουλή – Μετατράπηκε σε πεδίο μάχης

Στα περίχωρα του Αφρίν ο τουρκικός στρατός – Ανθρωπιστικό δράμα σε εξέλιξη

Σε πεδίο μάχης για ακόμα μια φορά μετατράπηκε το τουρκικό κοινοβούλιο. Όπως θα δείτε στο video, βουλευτές των ακροδεξιών εθνικιστών συμμάχων του Ερντογάν έρχονται στα χέρια με συναδέλφους τους του κεμαλικού κόμματος της αντιπολίτευσης του Κιλιντσάρογλου.

Αιτία, η αλλαγή του εκλογικού νόμου, σύμφωνα με την αντιπολίτευση μπορεί να επιτρέψει τη νοθεία των εκλογών του 2019 ώστε ο Ερντογάν να επανεκλεγεί Πρόεδρος.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για μια ένωση ανάμεσα στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν και των εθνικιστών συμμάχων του. Το γεγονός εξόργισε τους βουλευτές της κεμαλικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου δηλώνει ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας βρίσκονται ένα βήμα πριν καταρρεύσουν. Είχε προηγηθεί πρωτοσέλιδο της αμερικανικής «Washington Post» με τίτλο «O Ερντογάν μετατρέπει την Τουρκία σε μια αυταρχική φυλακή».

ΣΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

 

Την ίδια ώρα, στο Αφρίν της Συρίας ένα νέο ανθρωπιστικό δράμα βρίσκεται σε εξέλιξη.700.000 άνθρωποι βρίσκονται υπό πολιορκία από τουρκικές και συριακές αντικαθεστωτικές δυνάμεις. Χιλιάδες από αυτούς προσπαθούν να φύγουν από την πόλη. Ο μόνος δρόμος όμως βρίσκεται στο βεληνεκές των τουρκικών πυρών.

Οι τούρκοι ωστόσο με τους Σύρους συμμάχους τους ανεβάζουν στα social media βιντεάκια με κατοίκους των περιοχών τις οποίες έχουν καταλάβει να τους υποδέχονται με πανηγυρισμούς.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΟΥΤΑ

 

Στην ανατολική Γούτα μια Αμερικανίδα δασκάλα περιγράφει πως ζουν 400000 παγιδευμένοι άμαχοι και απευθύνει έκκληση στον Πρόεδρο Τραμπ να πιέσει τη Μόσχα να σταματήσει τους βομβαρδισμούς. Την ώρα μάλιστα που τραβά το βίντεο ακούγεται βομβαρδισμός.

 

 

    

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top