Συρία: Μετά το λουτρό αίματος ο Πούτιν έδωσε εντολή για εκεχειρία στην Ανατολική Γούτα

Για τους αμάχους θα λειτουργεί «ανθρωπιστικός διάδρομος» - Yποψίες για επίθεση με αέριο χλωρίνης

Προσοχή, το video περιέχει σκληρές εικόνες

 

Μετά τη «σφαγή» των τελευταίων ημερών στην ανατολική Γούτα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή να υπάρχει καθημερινή κατάπαυση του πυρός  στην Ανατολική Γιούτα, από τις 27 Φεβρουαρίου και από τις 9.00 το πρωί έως τις 14.00  το μεσημέρι δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου. 

Η απόφαση αυτή ελήφθη με εντολή του Ρώσου προέδρου μετά την απόφαση που υιοθέτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός στην Συρία.

Για τους αμάχους θα λειτουργεί «ανθρωπιστικός διάδρομος», οι  συντεταγμένες του οποίου έχουν ήδη καθορισθεί και θα ανακοινωθούν σύντομα.

Να σημειώσουμε, ότι από τις 18 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση της Συρίας με την Ρωσία σύμμαχό της, βομβαρδίζει ακατάπαυστα το προπύργιο των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό.

Αν και η κυβέρνηση επισημαίνει πως στοχοθετούνται μόνοι οι αντάρτες, οι άμαχοι που έχουν χάσει τη ζωή τους ξεπερνούν τους 500, εκ των οποίων οι 123 είναι παιδιά.

Ο απολογισμός αυξήθηκε μετά την ανακάλυψη νέων πτωμάτων κάτω από τα συντρίμμια και τον θάνατο και άλλων θυμάτων σήμερα, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, ενώ οι διασώστες ανέφεραν πως  οι βομβαρδισμοί δεν σταματούν για διάστημα αρκετό ώστε να μπορέσουν να μετρήσουν τα πτώματα.

ΥΠΟΨΙΕΣ ΑΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΕΡΙΟ ΧΛΩΡΙΝΗΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ

 

Την ίδια στιγμή, το συριακό καθεσρώς που έχει επανειλημμένα διαψεύσει ότι κάνει χρήση χημικών όπλων, κατηγορείται και πάλι ότι τις τελευταίες εβδομάδες έκανε χρήση αερίου χλωρίνης.

«Επειτα από εκτόξευση ρουκέτας από αεροσκάφος, 14 περιπτώσεις ασφυξίας αναφέρθηκαν στην περιοχή του Σιφουνίγε και προκλήθηκε ο θάνατος ενός παιδιού. Μία γυναίκα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε στο AFP ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

«Ενας από τους ασθενείς, ηλικίας 3 ετών, πέθανε από ασφυξία», εξήγησε ο γιατρός που τους φρόντισε. «Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν οσμή χλωρίου στα ρούχα και στο δέρμα, πολλοί έχουν αναπνευστικές δυσκολίες και ερεθισμό στα μάτια και το δέρμα», διευκρίνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top