Nέος πονοκέφαλος για τον Εμμανουέλ Μακρόν: Και δεύτερος Υπουργός του κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Τι απαντά ο Νικολά Ιλό, πρώην αστέρας της γαλλικής TV και φημισμένος πλέι-μπόι - Νέα ενημέρωση: 17:33

Ο Νικολά Ιλό, ο υπουργός οικολογίας της Γαλλίας, πρώην γνωστός και αγαπητός αστέρας της γαλλικής τηλεόρασης και πρώην πλέι-μπόι, διέψευσε σήμερα το πρωί κατηγορίες που αφορούν σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό.

Η αντίδραση του Ιλό αφορά ρεπορτάζ του περιοδικού L’Hebdo, που θα δημοσιευθεί αύριο Παρασκευή, για μια υπόθεση παρενόχλησης πρώην συνεργάτιδας του.

Η γυναίκα που εργαζόταν στο ίδρυμά του, κατηγορεί τον Ιλό, πως το 1997 επιχείρησε να την βιάσει. Κατέθεσε μήνυση το 2008, όμως η δικαιοσύνη αφού εξέτασε την υπόθεση, δεν έδωσε συνέχεια.

«Στη μήνυση δεν δόθηκε συνέχεια όχι μόνο επειδή παραγράφηκε, αλλά ανακρίθηκα από τις αρχές κατόπιν αιτήματος μου. Πολύ σύντομα θεώρησαν ότι δεν υπήρχε τίποτα που θα επέτρεπε να δοθεί συνέχεια» είπε ο Ιλό σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Το περιοδικό L’Hebdo αναμένεται να δημοσιεύσει νέες πληροφορίες γύρω από την υπόθεση. Ο διευθυντής του δεν θέλησε να επικοινωνήσει ή να απαντήσει στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου που πήρε συνέντευξη από τον υπουργό του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Ιλό στη συνέντευξη υπογράμμισε πως είναι αθώος:

«Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Πονάει, όταν είναι άδικο, όταν είναι αβάσιμο, χθες έκαναν τα παιδιά μου να κλαίνε».

Όταν ρωτήθηκε αν σκέφτεται την παραίτηση ο Ιλό απάντησε: «Δεν το σκέφτομαι καν. Η οικογένεια μου είναι πάνω απ’ όλα κι αυτό θα καθορίσει την όποια απόφαση μου. Δεν φοβάμαι την αλήθεια. Φοβάμαι τις φήμες. Είναι ένα αργό δηλητήριο που σκοτώνει».

Nα σημειώσουμε, ότι ο Νικολά Ιλό είναι ο δεύτερος υπουργός του Εμανουέλ Μακρόν που φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης. 

Ο πρώτος ήταν ο Ζεράρ Νταρμαμέν (διαβάστε περισσότερα εδώ)

 

Της Μαρίας Δεναξά, ανταποκρίτριας του Star στη Γαλλία

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top