Σοκ στη Γερμανία – Έκαναν πειράματα σε ζώα αλλά και σε ανθρώπους

Εμπλέκονται κολοσσοί της αυτοκινητοβιομηχανίας - Τελευταία ενημέρωση: 30-01-2018 15:44

Σοκ προκαλούν στη Γερμανία οι αποκαλύψεις ότι οι κολοσσοί της αυτοκινητοβιομηχανίας έκαναν πειράματα σε ζώα και ανθρώπους.

«Μετά το σκάνδαλο με τους βενζινοκινητήρες οι δύο νέες υποθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη στην αυτοκινητοβιομηχανία έχει εκ νέου αμαυρωθεί» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης της Γερμανίας, Κρίστιαν Σμίντ, ζητώντας να εξεταστούν οι νέες καταγγελίες.

Ο Σμίντ ζήτησε επιπλέον εξηγήσεις από τους ομίλους που εμπλέκονται δηλαδή τους γερμανικούς κολοσσούς Volkswagen, BMW, Daimler και Bosch. Αυτοί οι κολοσσοί φέρονται να χρηματοδοτούσαν τον ερευνητικό οργανισμό, ο οποίος διεξήγαγε τα δύο αμφιλεγόμενα ερευνητικά προγράμματα.

Καταδικάζει η γερμανική κυβέρνηση

Την οργή της γερμανικής κυβέρνησης εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Άνγκελας Μέρκελ.

«Αυτά τα πειράματα σε πιθήκους ή ακόμα και σε ανθρώπους δε δικαιολογούνται υπό καμία ηθική έννοια και εγείρουν πολλά κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από αυτά τα πειράματα» επεσήμανε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Κυρώσεις υπόσχεται η διεύθυνση της Volkswagen

Τέλος, η διεύθυνση της Volkswagen υπόσχεται την επιβολή εσωτερικών κυρώσεων κατά εκείνων που επέτρεψαν να γίνουν πειράματα σε πιθήκους και ανθρώπους.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top