Νόμιμη η επιχείρηση ’’Κλάδος Ελαίας’’ στο Άφριν δηλώνει η τουρκική κυβέρνηση

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου

Νόμιμη η επιχείρηση ’’Κλάδος Ελαίας’’

Νόμιμη και στη βάση του διεθνούς δικαίου χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ την έναρξη της επιχείρησης του τουρκικού στρατού “Κλάδος Ελαίας” στο Άφριν της Συρίας σήμερα το απόγευμα.

Ο Τούρκος αξιωματούχος διά των μέσων κοινωνικών δικτύωσης ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης αναφέροντας ότι πραγματοποιείται στο πλαίσιο του δικαιώματος για νόμιμη άμυνα που πηγάζει από το άρθρο 51 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών. 

Νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι ντε φάκτο ξεκίνησε η επίχείρηση στο Άφριν και πως θα την ακολουθήσει η επιχείρηση στο Μούμπιτς.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η επιχείρηση ξεκίνησε με βομβαρδισμό του Άφριν από τα τουρκικά πολεμικά που απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση στο Ντιγιάρμπακιρ με στόχο τις θέσεις των Κούρδων της Συριας (YPG). Μέρος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που στηρίζει η Τουρκία άρχισε να μπαίνει στο Άφριν και να κατακτά εδάφη των Κούρδων της Συρίας. Από τα σύνορα με την Συρία, στο Κιλίς, είναι ορατοί οι βομβαρδισμοί στο Άφριν και πολλοί Τούρκοι πολίτες έχουν σπεύσει για να παρακολουθήσουν τις επιθέσεις. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η επιχείρηση μπορεί να κρατήσει μέχρι και τρεις μήνες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top