Τέσσερα παιδιά ανάμεσα στους 12 νεκρούς από τη φονική πυρκαγιά σε πολυκατοικία στο Μπρόνξ

Ένας από τους βαρύτερους απολογισμούς νεκρών από φωτιά στη Νέα Υόρκη

Τέσσερα παιδιά περιλαμβάνονται στους 12 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που σημειώθηκε την Πέμπτη (28.12.2017) σε πολυκατοικία της συνοικίας του Μπρονξ στην Νέα Υόρκη.

Διαβάστε επίσης: 12 νεκροί ανάμεσα τους και ένα βρέφος από πυρκαγιά σε πολυκατοικία στο Μπρονξ – Το μοιραίο λάθος των ενοίκων

Τρία κοριτσάκια ηλικίας ενός, τριών και επτά ετών, καθώς και ένα αγοράκι επτά ετών έχασαν τη ζωή τους σ’ αυτή την πυρκαγιά, τη χειρότερη που έχει σημειωθεί εδώ και δεκαετίες στην Νέα Υόρκη.

Η φωτιά ξέσπασε στην «Μικρή Ιταλία» και έγινε τόπος μαρτυρίου και θανάτου για 12 ανθρώπους. Κανείς ακόμη δεν ξέρει πως ξέσπασε.

Εκδηλώθηκε περίπου στις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης (σ.σ. ώρα ΗΠΑ). Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι ηλικίες των θυμάτων είναι από ενός έως 50 ετών. Υπάρχουν επίσης τέσσερις σοβαρά τραυματίες, που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Τον τραγικό απολογισμό έδωσαν στη δημοσιότητα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο και ο αρχηγός της πυροσβεστικής της πόλης. Πρόκειται για έναν από τους βαρύτερους απολογισμούς νεκρών από φωτιά στη Νέα Υόρκη «εδώ και πολλά χρόνια» είπε ο ντε Μπλάζιο.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες: Reuters

Video: ΑP

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top