Χωριό στην Αυστρία «εγκλωβίστηκε» από κατολίσθηση την παραμονή Χριστουγέννων

Οι 150 κάτοικοι παγιδεύτηκαν όταν τόνοι από πέτρες και χαλίκια γλίστρησαν από το βουνό και «έφραξαν» το δρόμο

Πολύ διαφορετικά και… ριψοκίνδυνα ήταν τα φετινά Χριστούγεννα για τους κατοίκους ενός ορεινού χωριού στην Αυστρία, όταν μια κατολίσθηση τους «έκλεισε» το δρόμο προς την πόλη, «φράζοντας» την οδική αρτηρία.

Περίπου 150 άνθρωποι, «κόλλησαν» στο χωριό Vals, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα νότια του Innsbruck, όταν τόνοι από πέτρες και χαλίκια γλίστρησαν από τα βουνό την παραμονή των Χριστουγέννων, «κόβοντας» την επαφή με τον «έξω κόσμο».

Αν και οι κάτοικοι του χωριού πέρασαν τα Χριστούγεννά τους αποκλεισμένοι, τουλάχιστον δεν πείνασαν, αφού όπως δήλωσε ο δήμαρχος Klaus Ungerank, όλοι είχαν ψωνίσει για τις γιορτές και διέθεταν τις απαραίτητες προμήθειες.

Οι Αρχές χαρακτήρισαν το γεγονός ως ένα «χριστουγεννιάτικο θαύμα», αφού όπως τόνισαν από τύχη δεν υπήρξαν θύματα, μιας και αυτή την περίοδο η περιοχή είναι γεμάτη από κόσμο που επέστρεφε στο σπίτι για.

Χθες Τρίτη, οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά προκειμένου να ανοίξουν δρόμο, ενώ σήμερα αναμένεται οι κάτοικοι του χωριού να έχουν ξανά επαφή με τον… πολιτισμό.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top