Μελβούρνη: Αφγανός με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης της επίθεσης

Δεν είναι τρομοκρατικό χτύπημα λένε οι αρχές της Αυστραλίας - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:21

Για σκόπιμη ενέργεια, αλλά όχι για τρομοκρατική επίθεση κάνει λόγο η αστυνομία της Μελβούρνης, καθώς όπως προέκυψε από τις έρευνες ο δράστης της επίθεσης που σημειώθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της πόλης είναι ένας 32χρονος άνδρας με καταγωγή από το Αφγανιστάν, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Πρόκειται για τον οδηγό του λευκού αυτοκινήτου, τύπου τζιπ, που έπεσε πάνω σε ανυποψίαστους περαστικούς, τραυματίζοντας 14 ανθρώπους, ανάμεσά τους κι ένα παιδί, το οποίο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με τραύματα στο κεφάλι.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Μελβούρνης, Σέιν Πάτον, ο 32χρονος ήταν γνωστός στην αστυνομία, καθώς είχε ιστορικό χρήσης ναρκωτικών και ψυχολογικών προβλημάτων.

«Είναι ένα τρομακτικό περιστατικό με ένα άτομο να οδηγεί το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς. Είναι ένα έγκλημα και θα το ερευνήσουμε. Όπως είπε τα βασικά σημεία που εξετάζουμε σχετίζονται με το ψυχολογικό του παρελθόν και τη χρήση ναρκωτικών» είπε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τον 32χρονο με τρομοκρατία.

Ο δεύτερος άνδρας που συνελήφθη είναι 24 ετών και τελικά δε σχετίζεται με το περιστατικό, αλλά κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών γιατί κατέγραφε όσα συνέβαιναν και φέρεται να είχε μαχαίρια μέσα στην τσάντα του.

Σύμφωνα με την αστυνομία τον 32χρονο συνέλαβε ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο, στην προσπάθειά του να τον ακινητοποιήσει. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top