Νέα πρόκληση από Κιλιτσντάρογλου: «Γιατί δε ζήτησες πίσω τα 18 νησιά που κατέλαβε η Ελλάδα»

Πυρά στον Ερντογάν μετά από την επίσκεψή του στην Αθήνα

Επιμένουν στις προκλήσεις οι Τούρκοι

Δεν σταματούν τις προκλήσεις οι Τούρκοι, καθώς μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επέκρινε τον Τούρκο πρόεδρο δημόσια γιατί όπως είπε δεν ζήτησε πίσω τα 18 νησιά που έχει καταλάβει η Ελλάδα από τους… Τούρκους!

«Θέλω να ρωτήσω τον κ. Ερντογάν: “Γιατί εκεί δεν είπες τίποτα για τα 18 νησιά; Γιατί δεν ανέφερες τίποτα για τα 18 νησιά που βρίσκονται υπό κατάληψη;” Αντί να ζητάει πίσω τα 18 νησιά του Αιγαίου, που έχει παράνομα καταλάβει η Ελλάδα, έκανε δηλώσεις για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης», δήλωσε τη Δευτέρα  στην εφημερίδα στην εφημερίδα Υenicag  ο Κιλιτσντάρογλου και συνέχισε:

«Ο κ. πρόεδρος πήγε στην Ελλάδα και άνοιξε συζήτηση για τη Λωζάνη. Ένας άνθρωπος που κατέχει θέση αρχηγού κράτους δεν ανοίγει έτσι “στο πόδι” συζήτηση για τη Συνθήκη της Λωζάνης που καθορίζει τα σύνορα της Τουρκικής Δημοκρατίας. Θέλω να ρωτήσω: Με ποιο σκεπτικό, με τι στοιχεία ανοίγεις συζήτηση για Λωζάνη; Αν θέλεις να ανοίξεις συζήτηση για τη Λωζάνη, έλα πρώτα και δείξε μας το πτυχίο του πανεπιστημίου σου και τότε να δούμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top